Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că va avea o discuţie aplicată cu cei de la Comisia Europeană, deoarece nu este de de acord cu o nouă scădere a pragului la microîntreprinderi. „Vom negocia aşa cum am făcut-o şi anul trecut cu deficitul”, a mai spus şeful Executivului.
„Voi avea o discuţie aplicată cu cei de la Comisia Europeană pentru că nu sunt de acord cu o nouă scădere a pragului la microîntreprinderi. Vom negocia aşa cum am făcut-o şi anul trecut cu deficitul. Acel jalon din PNRR pus de USR şi Cîţu este un coşmar”, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri la DC News.
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Adrian Câciu a declarat, pe 27 martie, că sunt în continuare negocieri cu reprezentanţii Comisiei Europene cu privire la scăderea pragului pentru microîntreprinderi, şi a punctat că „România şi-a îndeplinit jalonul” şi „îl considerăm în continuare îndeplinit”. El a adăugat că plafonul sau pragul pentru microîntreprinderi este la 500.000 euro şi că „aşa negociem la 500.000 euro”.
Premierul Marcel Ciolacu a precizat, joia trecută, că există un dialog cu reprezentanţii Comisiei Europene pentru a găsi soluţiile cele mai bune, întrebat despre faptul că cei de la CE consideră că impozitarea microîntreprinderilor este mult prea lejeră. „Cu adevărat, dacă nu ajungem la un acord România riscă să piardă 500 de milioane euro pentru neîndeplinirea jalonului 206”, a adăugat Ciolacu.
„Cred că urmează să avem o discuţie publică şi să avem cu cei afectaţi. Nu susţin modificarea”, a mai spus şeful Guvernului.
Chestionat dacă va pierde România banii sau va scădea pragul pentru microîntreprinderi, prim-ministrul PSD a răspuns: „Cred că urmează să avem o discuţie publică şi să avem cu cei afectaţi. Nu susţin modificarea”.
Pe 27 ianuarie, Marcel Ciolacu spunea că România are în continuare probleme cu Jalonul 206 din PNRR, Comisia Europeană considerând că impozitarea microîntreprinderilor este mult prea lejeră.
Jalonul 206 din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă se referă la revizuirea Codului fiscal. „Noua lege va modifica Codul fiscal în vederea reducerii graduale a ariei de aplicabilitate a regimului special de taxare pentru microîntreprinderi. Reducerea dispoziţiilor speciale începe în T1 2023 şi este finalizată până în T4 2024”, arată jalonul respectiv din PNRR.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News