Skip to content
Politică

Ciolacu: Vom sesiza de urgenţă Avocatul Poporului ca să oprească acest şir întreg de abuzuri şi ilegalităţi

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spune că partidul va sesiza Avocatul Poporului, după ce „PNL a legiferat turismul electoral”, prin publicarea ordonanţei „nelegiuite”. „Legiferarea turismului electoral de către PNL trebuie stopată la Curtea Constituţională!”, susţine Ciolacu.

„PNL a legiferat astăzi turismul electoral! O ordonanţă nelegiuită, cu aviz negativ de la Consiliul Legislativ, care va transforma România într-un rai al fraudelor electorale! O batjocură la adresa democraţiei! Ce garanţie vor avea românii că reprezentanţii lor vor fi aleşi corect?! Atât timp cât oricine va putea vota oriunde?! Este corect ca un bucureştean să decidă reprezentantul unui braşovean? Sau invers?”, afirmă Ciolacu, vineri seară, într-o postare pe Facebook.

El susţine că Orban încalcă statul de drept şi s-a folosit de funcţia pe care vremelnic o deţine pentru a servi doar interesele PNL, fără a face nimic pentru interesele românilor.

„Vom sesiza de urgenţă Avocatul Poporului ca să oprească acest şir întreg de abuzuri şi ilegalităţi! Legiferarea turismului electoral de către PNL trebuie stopată la Curtea Constituţională!”, adaugă Ciolacu.

Ordonanţa de Urgenţă privind alegerile parlamentare anticipate, adoptată de Guvernul Orban în ultima şedinţă înaintea demiterii, a fost publicată vineri în Monitorul Oficial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *