Skip to content
Coronavirus

Ciolacu: Votăm joi, în procedură de urgenţă, proiectul care permite părinţilor să stea acasă cu copiii

Inquam Photos / George Calin
" "

Parlamentarii PSD vor vota joi, în procedură de urgenţă, proiectul de lege prin care părinţii îşi pot lua liber de la locul de muncă pentru a sta acasă cu copiii, în situaţia închiderii temporare a şcolilor, anunţă liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook.

Vom vota joi, în procedură de urgenţă, proiectul de lege prin care părinţii îşi pot lua liber de la muncă pentru a sta acasă cu copiii în situaţia închiderii temporare a şcolilor şi am depus un amendament prin care plata zilelor libere acordate de angajator să se deconteze din taxele şi impozitele colectate de stat de la firme„, a precizat el.

Ciolacu a menţionat că PSD va susţine în Parlament şi în comunităţile conduse de aleşi locali social-democraţi toate măsurile menite să contracareze efectele pericolului reprezentat de coronavirus, scrie Agerpres.

Vom vota în regim de urgenţă toate măsurile legislative absolut necesare în acest context pe care domnul Raed Arafat le-a transmis Parlamentului. De exemplu, suplimentarea stocurilor de medicamente şi materiale sanitare şi asigurarea finanţării acestora. În colaborare cu mediul de afaceri, vom lansa în dezbatere publică o serie de măsuri concrete pentru a reduce efectul economic al epidemiei de coronavirus„, a adăugat el.

Ciolacu a mai precizat că acestea sunt lucruri concrete pe care le fac reprezentanţii PSD, în timp ce PNL ar avea „o agendă publică personală”.

PSD a făcut un apel repetat la responsabilitate politică din partea tuturor partidelor pentru ca România să aibă cât mai puţin de suferit din cauza coronavirusului. Până când PNL va înţelege să renunţe la agenda politică personală, cum ar fi consultările pe tema alegerilor locale sau anticipatele, PSD va continua să facă lucruri concrete„, a mai scris el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *