Ciolacu vrea ca o femeie să deschidă lista la europarlamentare. Stroe: „Nu știu de unde a venit această idee”

Ionut Stroe

Nu știu de unde a venit această idee. Înțeleg că e o propunere a domnului Ciolacu și, personal, n-am nimic împotrivă, susține Ionuț Stroe, întrebat de ipoteza lansată de președintele PSD ca lista comună pentru Parlamentul European să fie deschisă de „o femeie independentă de cele două partide”. Invitat în emisiunea Puterea Știrilor, purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal a precizat și că „această alianță este mai puternică sau contează mai mult decât numele celor care se vor regăsi în primele poziții”.

„Da, este un punct de pornire al unor discuții. Nu știu de unde a venit această idee. Înțeleg că e o propunere a domnului Ciolacu. Personal, n-am nimic împotrivă. Vom discuta nominal întreaga ofertă politică. Din punctul meu de vedere, vă spun că mai mult decât numele femeii propusă de președintele PSD, în capul acestei liste, eu cred că este faptul că două mari partide din România formează această alianță pentru europarlamentare și că două mari partide încearcă să apere cauza europeană și transatlantică a României.

Eu consider că această alianță este mai puternică sau contează mai mult decât numele celor care se vor regăsi în primele poziții ale acestei liste și cred că este un lucru absolut normal să existe această alianță. Este practic o continuare a ceea ce am făcut până acum. Așa că mesajul puternic dat românilor și Europei este că partidele din România cele mai mari sunt în consens și vor avea probabil o victorie de proporții la următoarele alegeri, care va înlătura orice fel de pericol antieuropean aici”, a declarat Ionuț Stroe, în direct la Puterea Știrilor.

 

Ciolacu: Lista PSD-PNL la europarlamentare să fie deschisă de o femeie independentă

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că propune ca lista pentru alegerile europarlamentare să fie deschisă de o femeie care să nu fie membră a PSD sau a PNL.

„Propunerea mea este ca lista de europarlamentare să fie deschisă de către o femeie independentă de cele două partide”, a afirmat liderul PSD, la Palatul Parlamentului.

PSD și PNL au decis miercuri, 21 februarie, că vor comasa alegerile europarlamentare cu cele locale și că vor fi liste comune la europarlamentare. Premierul și liderul PSD, Marcel Ciolacu, și președintele PNL, Nicolae Ciucă, au făcut anunțul într-o conferință de presă comună.

Liderii coaliției au stabilit și calendarul alegerilor din acest an. Concret, alegerile europarlamentare și locale vor avea loc pe 9 iunie, alegerile prezidențiale au fost devansate pentru septembrie, primul tur pe 8 septembrie și al doilea tur pe 22 septembrie, iar alegerile parlamentare au fost programate pentru 8 decembrie.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: