Skip to content
Politică

Ciolacu vrea „vindecarea” PSD cu specialiști. Politologul Cristian Pîrvulescu: Cei trei și-au pierdut deja din încredere!

biografiialese.blogspot.com

Contactat de PS News, politologul și analistul politic Cristian Pîrvulescu a declarat că strategia PSD-ului de a atrage nume noi în partid, convingând specialiști din sănătate să-și declare adeziunea la formațiunea politică „e o decizie de campanie, nu una de reformă.”

„Nu cred că PSD-ul câștigă sau pierde. Este o strategie. Conjunctural, Rafila și Străinu Cercel răspund, de fapt, nevoilor de a contracara pe tema pandemiei PNL-ului. Sunt în primul rând cele două persoane apropiate PSD-ului, și asta nu este nicio noutate. Unii au fost surprinși pentru că nu știau situația” a spus Pîrvulescu.

Rafila dă stetoscopul pe politică

Analistul este de părere că reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, nu va „reuși să convingă foarte mult electorat nehotărât”.

„Rafila a fost secretar de stat, apropiat de Ponta, asta este și motivul pentru care Ponta îi făcuse propunerea să candideze pentru București, nu și-a irosit șansele pe București pentru a putea obține o variantă mai bună. Relațiile cu ministrul Tătaru și cu Guvernul nu au fost extraordinare, de multe ori au fost informații în discordanță care au fost date. Pozițiile ocupate de domnul Rafila au fost poziții care au beneficiat de un sprijin politic permanent, nu e o surpriză.

Pe de altă parte, Rafila este o persoană care a câștigat enorm de multă notorietate în ultimele 6 luni. Este un plus pentru PSD, dar având în vedere dezbaterile și discuțiile care au loc în ultima vreme și care scot la lumină tot felul de elemente din trecutul domnului Rafila, nu sunt convins că va reuși să convingă foarte mult electorat nehotărât, pentru că de fapt aici era bătălia”, a spus Pîrvulescu.

Streinu Cercel – manager de spital și politician

Politologul a mai spus despre managerul Institutului „Matei Balş” din Capitală, Streinu Cercel, că nu este cea mai potrivită alegere pentru social-democrați „din cauza propunerilor pe care le-a făcut”.

„Rafila poate fi văzut ca un fel de contrapondere la Streinu Cercel, cel care propunea ca electoratul veșnic al PSD să fie trecut în carantină, deci acesta nu e chiar o propunere în sensul PSD-ului. În ceea ce îl privește pe domnul Streinu Cercel, are deja o relație tensionată cu Guvernul, tocmai din cauza acestor propuneri pe care le-a făcut și care nu sunt agreate de Guvern, de altfel nu sunt nici foarte justificate din punct de vedere epidemiologic”, a adăugat analistul.

Ultima achiziție PSD – direct din cea mai bună universitate de medicină din România

„În ceea ce privește Tg. Mureș, aici e cu totul altceva. Rectorul din Târgul Mureș,  Leonard Azamfirei și alți rectori care vor candida o fac din motive strict politice și aici e problema politizării învățământului superior. Asta e o problemă care trebuie discutată separat.

Dacă mă întrebați dacă reforma PSD-ului are loc vă spun că nu, nu se face primăvară cu o floare. Reforma presupune o schimbare radicală pe care actuala conducere nu poate să o facă, dar pe de altă parte , domnul Ciolacu nu avea alternativă la această soluție, adică trebuia să aducă câteva fețe noi și să crească puțin onorabilitatea partidului” a punctat Pîrvulescu.

Tot acesta este de părere că cei trei specialiști și-au pierdut din credibilitate odată cu declararea adeziunii în PSD.

„Și-au pierdut deja din încredere. Cine știa că tatăl lui Rafila a fost informator al Securității? Nimeni, dar este o informație care s-a aflat și afectează. Atunci când oamenii își asumă cariere politice își asumă și riscurile din carierele politice. La domnul Cercel deja multe lucruri erau spuse, dar la domnul Rafila, fiind mai tânăr a fost mai protejat, dar rezistă bine. Rafila are stofă de politician, rezistă foarte bine, găsește răspunsuri.

Ceea ce vrea PSD-ului să câștige este un spațiu în zona nehotărâților, în zona în care USR-ul și PNL-ul puteau să câștige mai bine. E o decizie de campanie nu una de reformă”, a conchis politologul.

Amintim că medicul Alexandru Rafila, şeful Societăţii Române de Microbiologie şi reprezentantul României la OMS, a anunţat într-o conferinţă de presă la sediul PSD că a acceptat să candideze din partea social-democraţilor la alegerile parlamentare.

Și medicul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului ”Matei Balş” candidează la parlamentare din partea PSD, pe locul al doilea al listei pentru Senat, anunţul fiind făcut duminică de liderul PSD Marcel Ciolacu, care l-a asigurat că nu face „un legământ sau o promisiune PSD”, ci românilor, Ciolacu şi-a cerut scuze familiei lui Streinu Cercel şi familiei profesorului Alexandru Rafila pentru atacurile la adresa lor după intrarea celor doi în PSD.

În cele din urmă, candidatura lui Alexandru Rafila din partea PSD pentru parlamentare a fost completată de candidatura profesorului Adrian Streinu Cercel, dar și de cea a lui Leonard Azamfirei, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *