Skip to content
Politică

Cioloș, despre vizita la Bruxelles: „Am primit semnale că…”

Premierul Dacian Cioloş a precizat luni că vizita pe care o efectuează la Bruxelles are scopul de a face cunoscute priorităţile Guvernului înalţilor oficiali cu care are întâlniri şi de a se asigura „că vor fi luate în considerare şi sprijinite”.

„Mă refer în special la reformele pe care le avem în vedere, cum ar fi reforma administraţiei, reformă care este necesară şi pentru consolidarea progreselor înregistrate în lupta împotriva corupţiei”, a scris premierul pe Facebook.

Acesta a reamintit că în discuţiile cu vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans şi cu preşedintele Jean-Claude Juncker a prezentat modul în care Bucureştiul vede finalizarea mecanismului de cooperare şi verificare.

„Am primit semnale că se pot lua decizii pozitive în acest sens în viitorul apropiat. Am subliniat din nou faptul că România îndeplineşte condiţiile aderării la spaţiul Schengen şi am fost asigurat de sprijinul Comisiei Europene”, a susţinut prim-ministrul.

Cioloş afirmă că a discutat de asemenea despre Republica Moldova şi a agreat şi cu Comisarul Johannes Hahn „faptul că angajamentul european pentru Republica Moldova trebuie să rămână activ, iar sprijinul acordat trebuie să vină ca răspuns la reformele de la Chişinău şi mai ales trebuie să ajungă la cetăţeni”.

„Cu vicepreşedinta Kristalina Georgieva am discutat despre intenţiile privind revizuirea bugetului UE la jumătatea termenului şi situaţia românilor care lucrează în instituţiile europene. Cu o parte din aceştia m-am întâlnit la sfârşitul zilei şi am avut un schimb interesant de puncte de vedere despre toate aceste subiecte”, a mai adăugat premierul, potrivit agerpres.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *