Skip to content
Politică

Cioloş a uitat de „fără penali”: Liderul PLUS anunță că o va susține Sylvie Goulard, acuzată de corupție, pentru postul de comisar european

Dacian Cioloş a uitat de sloganul „fără penali”. Liderul PLUS o va susţine pe Sylvie Goulard, membră a grupului Renew Europe, condus de Cioloş, pentru funcţia de comisar european. Asta cu toate că Goulard este acuzată de fapte grave de corupţie, comise chiar în Parlamentul European.

După ce a venit în faţa presei din România cu declaraţii sforăitoare privind exigenţa sa în cazul candidatei Sylvie Goulard pentru un post de comisar european, Dacian Cioloş face paşi înapoi.

Aşa că o va susţine pe franţuzoaică deşi acesta este acuzată de corupţie.

Dacian Cioloș a declarat că „a acceptat explicațiile privind acuzațiile de corupție care planează asupra candidatei Sylvie Goulard, care este acuzată de că ar fi angajat fictiv anumite persoane în cabinetul său de europarlamentar, potrivit Politico.eu.

Fostul premier a mai afirmat că „prin explicațiile sale, Sylvie Goulard l-a convins că respectă regulile UE, așa cum o demonstrează faptul că aceasta a rambursat fondurile cheltuite din fondurile comunității europene”.

Goulard a fost nominalizată ca reprezentantă a Franţei în CE de preşedintele Emmanuel Macron în ciuda suspiciunilor că a fost implicată în angajări fictive, ca eurodeputată din partea partidului de centru Modem în perioada 2009-2017.

Ca urmare a scandalului, în 2017, ea a demisionat după numai trei luni din funcţia de ministru al apărării în guvernul francez condus de premierul Edouard Philippe.

Ea va trebui insa sa treaca de audierea din Parlamentul European pentru a obtine postul de comisar. Iar tocmai aici, Cioloş avea un cuvânt de spus, el fiind cel care conduce grupul Renew Europe din care face parte franţuzoaica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *