Skip to content
Politică

Cioloș, acuzat de un senator USR: Şantajul şi ultimatumul nu funcţionează

Senatorul USR Radu Mihail l-a acuzat pe președintele partidului, Dacian Cioloș, că amenință cu demisia dacă nu i se oferă „puteri depline și discreționare”, într-o nouă turnură a scandalului care tulbură fostul partid de guvernământ, scrie b1.ro.

Da, este adevărat, sunt tensiuni la vârful USR. Provocate de cel care trebuia să unească partidul. Să negocieze. Să medieze. Președintele USR, Dacian Cioloș, amenință pe nepusa masa că își dă demisia dacă conducerea USR nu îi oferă puteri depline și discreționare. Pune un document in fata BN si ameninta cu «ori faceti ca mine, ori plec». Am mai trait un episod asemanator, in 2017, cand chiar fondatorul partidului a procedat la fel”, a scris Radu Mihail, pe Facebook.

Senatorul susține că USR nu este „un partid al unui singur om”.

Continuă scandalul în USR. Dacian Cioloș îi dă replica lui Dan Barna și recunoaște declinul formațiunii: „Suntem departe de a fi un partid capabil de a crește electoral, am ajuns pe locul patru în sondaje

Continuă scandalul în USR. Dacian Cioloș îi dă replica lui Dan Barna și recunoaște declinul formațiunii: „Suntem departe de a fi un partid capabil de a crește electoral, am ajuns pe locul patru în sondaje

USR este un partid democratic, nu un partid al unui singur om. Cu structuri alese democratic, cu «checks and balances». Demisia unui presedinte este un eveniment regretabil si sper ca Dacian Ciolos sa nu isi puna in aplicare amenintarea. Renunțarea unui partid ca USR la mecanismele sale democratice interne este un eveniment mult mai tragic, este moartea acestui partid. USR a mai pierdut un președinte prin demisie. Dar a ieșit întărit, a crescut, a performat. In USR, șantajul și ultimatumul nu functioneaza. O stim de la episodul Nicusor Dan. Vom merge mai departe. USR este despre dorința de a reconstrui și moderniza România. Nu despre un om”, a adăugat Radu Mihail.

Dan Barna i-a adus și el acuzații asemănătoare lui Dacian Cioloș, despre care a spus printre altele că propune „golirea de sens a USR și înlocuirea cu comitete și comiții”. În replică, fostul premier i-a transmis că îi este dificil să înțeleagă ce propune Dan Barna partidului în afară de a-i exclude pe cei care nu sunt cu el.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *