Skip to content
Politică

Cioloș asigură NATO că România se angajează să întărească prezența Alianței pe flancul estic

Premierul Dacian Cioloș a declarat marți că România este gata să se angajeze „în mod foarte concret, cu resurse”, pentru întărirea prezenței NATO pe flancul estic, precizând că va face în perioada imediat următoare propuneri care să fie discutate la summit-ul NATO de la Varșovia.

„Am subliniat prioritățile și așteptările României de la summit-ul NATO de la Varșovia. Sperăm să vedem o întărire a prezenței NATO pe flancul estic (…) și aici am subliniat faptul că România e gata să se angajeze, nu doar declarativ, ci și într-un mod foarte concret, cu resurse, pentru întărirea prezenței NATO pe flancul estic, pentru o prezență avansată a forțelor aliate în flancul estic; în următoarele zile, săptămâni, vom veni cu câteva propuneri concrete care să poate să fie avute în vedere în discuțiile de la summit-ul de la Varșovia”, a afirmat Cioloș, într-o conferință de presă comună cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg.

De asemenea, premierul a anunțat că în discuții a subliniat și importanța Mării Negre, unde România „își dorește o prezență activă a NATO”.

„România va lua deja inițiativa pentru a întări cooperarea cu țările vecine, cu Bulgaria și cu Turcia, și sperăm că această colaborare să se transforme în una multinațională, cu o prezență și a altor parteneri membri NATO prin rotație”, a adăugat prim-ministrul, citat de romaniatv.net.

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *