Skip to content
Politică

Cioloș avertizează: Legea Dragnea poate crește impozitele!

enational.ro

Prim-ministrul Dacian Cioloș a atras atenția, marți, că legea inițiată de către Liviu Dragnea privind eliminarea a 102 taxe nefiscale poate crește impozitele.

Pe de altă parte, Cioloș a precizat că tehnocrații nu sunt împotriva eliminării taxelor, ei înșiși eliminându-le pe unele dintre ele.

„Mă bucur să văd că această idee a debirocratizării prinde și că sunt și alți actori politici care se gândesc la acest lucru, însă nu cred că trebuie să trecem dintr-o extremă în alta”, a afirmat premierul, adăugând că Guvernul susține în continuare ideea legislativă care să ducă la debirocratizare și la ușurarea fiscalității.

Pe de altă parte, Dacian Cioloș a avertizat că eliminarea celor 102 taxe nefiscale prevăzută în Legea Dragnea „înseamnă o mai mare presiune pe buget, ceea ce, în câțiva ani de zile, se traduce printr-o creștere a impozitelor”.

În privința suprimării taxei radio-TV, șeful Executivului a subliniat că „suntem în afara legii”, în condițiile în care „legea spune că statul nu poate să finanțeze o televiziune publică 100% din bugetul de stat”.

În continuare, Cioloș a declarat că „independența televiziunii publice e legată și de sursa de finanțare” și a invitat reprezentanții partidelor „să vină și să ne spună la ce se gândesc pentru viitor”.

Nu în ultimul rând, oficialul de la Palatul Victoria a mai zis că își dorește „o perspectivă pentru televiziunea publică, în care partidele să ne spună cum se gândesc să o finanțeze”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *