Skip to content
Politică

Cioloș azi trădează partidele, mâine îi va trăda pe cetățeni. Interesul personal, mai presus de orice

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Dacian Cioloș fuge pe scena politică după propriul său interes și dacă în trecut i-a atacat pe liberali, de data aceasta flutură steagul păcii, spunând că ar fi posibilă o alianță.

În telenovela din 2016 a fost și n-a fost în PNL, alegând să-i lase baltă pe liberali chiar în pragul alegerilor parlamentare, după ce partidul l-a susținut la guvernarea României. La un moment dat, apărea inclusiv pe afișele PNL și fostul premier a fost deranjat de gestul liberalilor, cerându-le să scoată afișele respective.

Istoria se repetă într-un alt cadru. Cioloș a intrat pe scena politică cu o Alianță care a divizat și mai mult voturile electoratului de dreapta, deja tot mai mic și mai nemulțumit. Alianța USR-PLUS își caută identitatea în politică, fiind nehotărâtă ce ideologie să îmbrățișeze, deși tinde mai mult spre comunism și Securitate, dacă ținem cont de declarațiile Oanei Bogdan și de familia securistului care a înființat partidul PLUS.

PNL are o rețea de filiale puternice care acoperă fără probleme mediul rural și urban, ajungând aproape de cetățeni. USR-PLUS sunt activi doar în online și în marile orașe, puși mereu pe scandal cu oricine.

Cioloș a declarat, luni seara la RealitateaTV: „E posibil, dacă va fi nevoie, să facem o alianță (n.r. cu PNL)”.

O eventuală alianță PNL-USR-PLUS ar construi o forță politică ce i-ar da fiori lui Dragnea înainte de alegerile europarlamentare și prezidențiale din 2019. Din păcate, fostul comisar european pare mai mult concentrat să-și urmărească propriul interes.

Cioloș, oportunist de meserie

Fostul premier încearcă să se agațe cu disperare de PNL pentru a avea rolul de lider al opoziției, care în acest moment îi revine lui Klaus Iohannis. În 2016 le-a distrus șansele liberalilor la alegeri, lăsându-i într-o criză politică. Acum visează să se cațere pe cele mai înalte trepte ale politicii, deși el n-a participat la nicio campanie electorală. Totodată, în niciun sondaj al popularității nu apare nici măcar în top 3.

Obiectivul lui Cioloș este să atragă PNL pentru a strânge voturi în mediul rural, acolo unde el nu există și nu oferă încredere nimănui. Partidele noi nu au puterea să schimbe percepțiile electoratului fidel, ci doar pot rupe niște firimituri și să mai atragă câteva voturi noi.

Dacian Cioloș este un om al trădărilor și nimeni nu va risca să se mai asocieze cu acesta. A trădat PNL, l-a trădat pe Iohannis, a ajutat PSD în 2016, a ajutat „băieții deștepți” pe vremea când era ministru, a schimbat Codul Penal prin Ordonanțe de Urgențe la fel ca PSD, date pe furiș.

Fostul premier pare că și-a atins apogeul carierei. Partidul său PLUS nu are niciun program politic pentru cetățeni, militează pentru bănci și multinaționale. Membrii PLUS au și prostul obicei de a se considera „elita” României, deși n-au demonstrat nimic și sunt doar persoane care toată viața lor au lucrat pentru instituțiile statului român, în umbra unor partide sau numiți în funcții de anumite partide.

" "
" "

1 comentariu la “Cioloș azi trădează partidele, mâine îi va trăda pe cetățeni. Interesul personal, mai presus de orice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *