Skip to content
Alegeri

Cioloș, candidatul USR la prezidențiale? Barna: Încercăm să facem politică într-un fel nou

news.ro

Fostul premier tehnocrat, Dacian Cioloș, ar putea fi candidatul USR la alegerile prezidențiale din 2019.

Astfel, însuși preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a declarat marţi că numele lui Dacian Cioloș va fi luat în calcul de formaţiunea politică, iar candidatul urmează să fie stabilit în cadrul unui referendum intern.

„Partea frumoasă la USR e tocmai acest lucru, că încercăm să facem politică într-un fel nou. Şi chiar şi acest candidat pentru alegerile prezidenţiale pe care probabil USR îl va avea va fi decis de un referendum intern în cadrul partidului, pentru a ieşi din tiparele acestea în care lucrurile sunt bătute în cuie”, a precizat acesta pentru Agerpres.

Mai mult, chestionat dacă va candida în cadrul acestui referendum, liderul USR a replicat că nu ştie deocamdată acest lucru.

„Nu ştiu. Vom avea un Comitet politic acum, pe 10 martie, în care ne întâlnim cu preşedinţii de filiale şi cu consilierii noştri şi vom discuta, vom avea o dezbatere. Nu o să luăm o decizie acum – prezidenţialele sunt încă departe, dar vom discuta variantele cele mai bune. O să văd la momentul respectiv”, a explicat el.

În ce priveşte o posibilă candidatură a fostului premier Dacian Cioloş, susţinută de USR, Dan Barna a arătat că şi aceasta poate fi una dintre variante.

„Fiind un subiect deschis, având o dezbatere internă, având o campanie internă şi un vot al membrilor, evident că şi Dacian Cioloş poate să fie o astfel de soluţie, cum aproape orice lider cu notorietate ar putea să facă lucrul acesta”, a precizat el.

Totodată, Dan Barna a arătat că USR are întâlniri periodice cu Platforma România 100, iniţiată de Cioloş, în cadrul cărora este analizată evoluţia situaţiei politice din ţară.

„În apropierea alegerilor, probabil că vom ajunge şi la nişte concluzii. În momentul de faţă suntem în ceea ce am agreat iniţial, de a colabora pe proiecte punctuale, lucru care se şi întâmplă: sunt deja nişte iniţiative legate de Comisia de tăiat hârtii, de simplificarea mecanismelor birocratice. Dacian Cioloş şi România 100 au anunţat că îşi vor face partid undeva în a doua parte a acestui an. (…) Vom vedea şi în perspectiva aceasta electorală care va fi cea mai bună variantă de apropiere sau de colaborare”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *