Skip to content
Politică

Cioloș, conform cu criteriile impuse de societatea românească? Ce spune PNL

PNL apreciază că Dacian Cioloș, desemnat marți premier de Klaus Iohannis, corespunde criteriilor de profesionalism și integritate impuse de societatea românească.

”Nominalizarea lui Dacian Cioloș în calitatea de prim-ministru desemnat, făcută conform prevederilor constituționale de către președintele Klaus Iohannis, corespunde criteriilor de profesionalism și integritate impuse de societatea românească”, spune Ionuț Stroe într-un comunicat.

Stroe mai subliniază că Partidul Național Liberal își menține poziția exprimată în urma consultărilor cu Președintele României cu privire la formarea unui nou executiv.

”PNL așteaptă cu interes prezentarea echipei guvernamentale pe care premierul desemnat urmează să o înainteze Parlamentului. Știm că misiunea sa nu este una ușoară și că va trebui să convingă o majoritate parlamentară care să susțină acest Guvern de tehnocrați. PNL are o serie de priorități de guvernare, pe care le-a exprimat de-a lungul timpului, regăsite atât în Parlament în inițiativele legislative, cât și în programul de guvernare al PNL, pe care dorim să le agreăm cu noul Cabinet. În acest sens, avem convingerea că atât noua echipă guvernamentală, cât și programul de guvernare vor fi creionate pentru binele public”, declară purtătorul de cuvânt.

Totodată, Ionuț Stroe precizează că PNL va susține noul guvern atâta timp cât va face bine pentru țara noastră.

”PNL nu a exclus asumarea guvernării și responsabilitatea formării unui guvern politic, însă am înțeles rațiunea și necesitatea instalării unui Guvern tehnocrat în acest moment de criză politică și am trecut peste varianta avansată inițial privind organizarea de alegeri anticipate”, mai adaugă Ionuț Stroe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *