Skip to content
Politică

Cioloș dă cărțile pe față: a luat bani din străinătate!

eutoday.net

Premierul României Dacian Cioloș, prezent, joi, la Forumul România Digitală, a oferit o serie de explicații referitoare la informația potrivit căreia acesta primește un salariu de la Comisia Europeană, în timp ce este premier al României.

Astfel, premierul a explicat că acesta nu este un secret și că a menționat această sumă primită de la Comisia Europeană încă de când a devenit premier.

“Da, am văzut și eu aceste lucruri, prezentate ca ceva surpriză. Eu, dacă țineți minte, am spus încă de când am terminat mandatul, că există aceste indemnizații pentru toți foștii comisari europeni, indemnizație de tranziție, care se acordă, pentru că există și restricții profesionale, se acordă automat pentru trei ani de zile. Ea se acordă automat, fără nicio obligație, tuturor foștilor comisari. Este o perioadă de trei ani, a început în noiembrie 2014 și se termină în noiembrie 2017.”

“Apare în declarația de avere, total transparent, nu sunt bani veniți de la firme private, care să aibă contracte cu Guvernul, nu sunt bani din partea altora, sunt bani de la o instituție publică, veniți pe baza unui regulament european, fără nicio legătură cu funcția mea de acum”, a explicat Cioloș.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *