Skip to content
Politică

Cioloș: Dacă nu se reface coaliția, avem două variante – depunem mandatul sau guvern minoritar

Inquam Photos / Virgil Simonescu

Premierul desemnat, Dacian Cioloș, spune că dacă nu va reuși refacerea coaliției cu PNL și UDMR, atunci există două variante – fie să meargă înainte la testul votului cu un guvern monocolor minoritar, fie să depună mandatul primit de la președintele Klaus Iohannis. Cioloș a declarat marţi seara că dacă va merge pe varianta guvernului minoritar, se va prezenta în Parlament cu un program de reforme și măsuri.

Nu e exclusă această variantă, n-am luat o decizie în partid legat de acest lucru pentru că prioritatea noastră este să căutăm să reconstruim această majoritate politică, dar după ce vom avea aceste discuții cu PNL și cu UDMR, în funcție de rezultatul acestor discuții, vom lua decizia în cel fel ne ducem mai departe mandatul primit de la președinte.

(…) Există cele două variante (depunerea mandatului sau un guvern minoritar – n. red.) – dacă aceste discuții cu PNL și UDMR nu se concretizează într-un proiect de guvernare există aceste două opțiuni și vom alege una dintre ele în conducerea partidului.

Dacă vom merge cu un guvern minoritar, vom merge cu un program politic, cu un program de reforme, de măsuri pe care vrem să le asumăm și apoi, evident, dacă va exista susținere în Parlament pentru acel program și pentru acel guvern, mergem mai departe. Dacă nu, nu, dar vom prezenta lucrul acesta, un program și o echipă.

În momentul în care mi-am asumat această desemnare de premier, am făcut-o deplin conștient, nu mă consider tras pe sfoară, nu mă consider instrumentul nimănui pentru că am făcut-o asumat și cu o decizie în partid. În felul acesta mergem înainte pentru că obiectivul nostru e să propunem o guvernare, indiferent ce calcule își fac unii și alții”, a spus Dacian Cioloș la B1TV.

1 comentariu la “Cioloș: Dacă nu se reface coaliția, avem două variante – depunem mandatul sau guvern minoritar

  1. Poate sa-l depuna de pe acum, omul e prea mic pentru o functie atat de mare, prea mare palaria!!!! Si cum il juca dracnea… sarea asta drepti de cate ori sughita hamsterul, gata sa-i pupe poala in orice moment…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *