Skip to content
Politică

Cioloș, despre riscul unui Brexit. Ce decizie vor lua britanicii

Cioloș, despre riscul unui Brexit. Ce decizie vor lua britanicii?

Premierul Dacian Cioloş a declarat joi, într-un interviu acordat unui post francez, că există „un risc mai mare ca oricând” ca Marea Britanie să iasă din Uniunea Europeană.

În același timp, Cioloș s-a declarat convins că britanicii vor vota pentru rămânerea în blocul comunitar la referendumul de la 23 iunie.

 

„Am petrecut cinci ani la Bruxelles în funcţia de comisar european. Atât cât îi cunosc eu pe britanici, există un risc (de Brexit — n.r.) mai mare ca oricând”, a afirmat prim-ministrul.

„Discuţia privind ‘mariajul’ dintre Regatul Unit şi Uniunea Europeană este veche. Aş spune că acum există un risc mai mare ca oricând ca acest lucru (ieşirea din UE — n.r.) să se întâmple”, a spus Dacian Cioloş, care şi-a exprimat însă convingerea că decizia britanicilor, „care gândesc extrem de pragmatic”, „va fi de a rămâne în Uniunea Europeană”.

 

„Britanicii au susţinut întotdeauna întărirea pieţei unice. Există multe sectoare ale economiei lor care depind de această piaţă unică, iar ieşirea (din UE — n.r.) ar afecta puternic nu doar economia lor, ci societatea în ansamblu”, a adăugat el.

Dacian Cioloş a precizat totodată că „principala chestiune nu este acum atât” rezultatul referendumului de la 23 iunie.

„Dacă privim această chestiune la nivel european, cu sau fără Brexit, va fi nevoie de o chestionare a funcţionării UE şi a lucrurilor pe care va trebui să le facem şi pe care nu le-am putut face, din cauza crizei financiare şi economice, imediat după marea extindere, când s-a trecut de la 15 la 27 (de membri — n.r.)”, a subliniat premierul, potrivit romaniatv.net.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *