Skip to content
Politică

Cioloș, despre vizele românilor pentru SUA: „Nu ne putem aștepta la decizii formale în perioada imediat următoare”

Premierul Dacian Cioloș a anunțat, miercuri, la Washington că românii nu se pot aștepta la decizii privind vizele pentru SUA în perioada următoare, având în vedere că în Statele Unite este an electoral.

Cu toate acestea, autoritățile române vor continua să insiste pe acest subiect a dat asigurări premierul.

„Am abordat și acest subiect cu vicepreședintele Biden (al vizelor pentru cetățenii români-n.r). (…) Partenerii noștri americani înțeleg interesul și așteptările României pentru a găsi soluții în acest sens. Sigur, ne-au reamintit că există anumite criterii, pe care în mare parte le respectăm, e doar acel criteriu privind numărul de dosare sau procentul de dosare respinse privind solicitările de viză. E un subiect care este în dezbatere în Congres. Știm și faptul că deciziile nu depind atât de mult de Administrație, cât mai ales de Congres, mai ales fiind și în Statele Unite un an electoral, este un subiect vizavi de care nu ne putem aștepta la decizii formale în perioada imediat următoare”, a declarat Dacian Cioloș, potrivit b1.ro.

„Este important și pentru noi ca autoritățile americane și prietenii americani să înțeleagă că atunci când vorbim de un parteneriat, și mai ales de un parteneriat strategic, avem și noi din acest punct de vedere așteptări”, a mai spus șeful Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *