Skip to content
Politică

Cioloș, discuții cu Dan Costescu după scandalul din Parlament. Ministerul Transporturilor, noi promisiuni

Premierul României, Dacian Cioloș, a purtat discuții, astăzi, cu ministrul Transporturilor, Dan Costescu, după scandalul din Parlament.

Astfel, după întâlnirea avută cu ministrul Transporturilor, Cioloș a dezvăluit care au fost subiectele abordate.

„Am discutat si de anumite blocaje care au impedicat derularea normala a proiectelor de investitii si aici o sa avem in perioada imediat urmatoare, zilele urmatoare, – ministerul Transporturilor pregateste o ordonanta de urgenta pentru a debloca procesul de autorizare care intarzie foarte multe proiecte. In pregatire totodata e o hotarare de guvern pentru a clarifica aspecte legate de achizitiile publice, pentru a simplifica si transparentiza pregatirea contractelor de achizitii publice. Am discutat si de modul in care putem sa pregatim mai bine proiectele de infrastructura pentru a impiedica problemele. Iar in partea a doua a intalnirii am avut o discutie cu cateva dintre conducerile unor companii din ministerul Transporturilor. Portul Constanta nu e doar o companie care trebuie sa fie profitabila, se fac foarte putine investitii acolo, sunt lucruri neclare despre cum se fac contractele, vreau sa vad ce masuri putem lua. Am avut o trecere in revista a ceea ce se intrevede la compania Tarom pentru a avea o perspectiva mai clara. Inteleg ca e in pregatire un studiu care sa dea o directie strategiei de dezvoltare a companiei pentru perioada urmatoare. S-au redus pierderile, dar inca nu suntem pe profit. Cu celelalte companii, mai ales pe partea de cai ferate urmeaza sa mai continuam discutiile pentru ca astazi din pacate n-am mai avut timp”, a declarat Dacian Cioloș.

În același timp, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a făcut noi promisiuni românilor, în ceea ce privește infrastructura României.

„Analiza de astazi a fost bazata pe problemele pe care le-am identificat la venirea in acest minister. Ca urmare a acestei analize s-a nascut planul nostru sectorial care e parte a programului de guvernare actual. Ne-am asumat o reorganizare a ministerului pentru a fi pregatit sa preia proiectele si sa le implementeze intr-un ritm mai rapid, deja s-a preluat organismul intermediar care ne va permite sa gestionam mai bine fonduri europene, ne-am asumat un portofoliu de proiecte, avem cateva sute, dar pe ele ne vom concentra, sunt importante pentru infrastructura Romaniei. E vorba de proiecte care se aflau deja in derulare, cum avem autostrada Transilvania, Lugoj-Deva, proiecte blocate din diferite motive. E vorba de proiecte si care acum incep, cazul traseului coridorului nouă, aripa de est a autostrazii Montana, de la Ungheni – Iasi, mai departe spre zona de Targu Mures. Ne-am mai asumat, si despre asta a fost discutia de astazi – cum reusim sa marim capacitatea de implementare a companiilor pentru a le face sa produca mai repede aceste tronsoane de autostrada”, a subliniat Costescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *