Skip to content
Politică

Dacian Cioloș, entuziasmat de agenda sa de la Consiliul European. Care sunt subiectele fierbinți ale reuniunii

Premierul Dacian Cioloș s-a arătat entuziasmat de agenda sa de la Consiliul European unde va reprezenta România, prin mandatul conferit de Parlament, în locul președintelui Klaus Iohannis.

Astfel, prim-ministrul a punctat subiectele întrevederii la nivel înalt printre care se numără criza refugiaților, modalități de combatere a terorismului, chestiuni ce țin de economia zonei euro și referendumul privind rămânerea Marii Britanii în UE, dar și crizia din Siria și sancțiunile impuse Federației Ruse.

Redăm mai jos mesajul premierului român cu privire la modul în care va reprezenta țara noastră la reuniunea de la Bruxelles, militând pentru un rol activ al României în aceste negocieri:

„Astăzi și mâine reprezint România la Consiliului European de la Bruxelles. Problema refugiaților, combaterea terorismului, întărirea uniunii economice şi monetare, piața unică și referendumul privind apartenența Regatului Unit al Marii Britanii la UE sunt printre subiectele aflate pe agendă.
Vom căuta, de asemenea, adoptarea unei concluzii privind situația din Siria și vom dezbate propunerea de prelungire cu 6 luni a sancțiunilor impuse Federației Ruse.
Prinicipala temă rămâne însă migraţia, un subiect cu sensibilitate politică şi care preocupă atât statele membre cât și pe cele din vecinătate în momentul de faţă. Așa cum am spus și în fața Parlamentului României, poziția mea este una clară: UE trebuie să insiste în primul rând pe înțelegerea și tratarea cauzelor migraţiei, iar apoi pe identificarea măsurilor optime pentru a ţine sub control migraţia ilegală şi necontrolată.
Cred într-o familie europeană puternică și voi face ce îmi stă în putere în calitate de prim-ministru pentru un rol cât mai activ al României în Uniunea Europeană. Este singurul mod în care putem utiliza pe deplin beneficiile integrarii.”, a punctat Cioloș pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *