Skip to content
Politică

Cioloș face anunțul: Are sprijinul total al liderilor UE, dar va intra România în Schengen?

Premierul Dacian Cioloș, a revenit, luni seară pe pagina sa de Facebook unde a prezentat scopurile vizitei sale de la Bruxelles, și discuțiile din cadrul întâlnirilor cu oficialii europeni.

Astfel, prim-ministrul a punctat subiectele discuției precizând că a avut consultări cu liderii europeni în privința reformei administrației, fortifierea luptei anticorupție, ridicarea MCV-ului pe justiția din România, dar și aderarea țării noastre la spațiul Schengen.

De asemenea, discuțiile au abordat și problema sprijinului european pentru Republica Moldova și gestionarea crizei imigranților.

Redăm mai jos postarea lui Dacian Cioloș de pe pagina sa de Facebook:

„Astăzi și mâine sunt la Bruxelles pentru a face cunoscute prioritățile guvernului și a mă asigura ca vor fi luate in considerare și sprijinite. Mă refer în special la reformele pe care le avem in vedere cum ar fi reforma administrației, reformă care este necesară și pentru consolidarea progreselor înregistrate în lupta impotriva corupției.
În discuțiile purtate cu vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans și cu președintele Jean-Claude Juncker am prezentat modul în care vedem finalizarea mecanismului de cooperare și verificare, mecanism care și-a atins scopul și care considerăm că poate fi complet integrat și internalizat. Am primit semnale că se pot lua decizii pozitive în acest sens în viitorul apropiat.
Am subliniat din nou faptul că ‪#‎România‬ îndeplinește condițiile aderării la spațiul ‪#‎Schengen‬ și am fost asigurat de sprijinul Comisiei Europene.
Am discutat despre Republica ‪#‎Moldova‬ și am agreat și cu Comisarul Johannes Johannes Hahn faptul că angajamentul european pentru Republica Moldova trebuie să rămână activ, iar sprijinul acordat trebuie să vină ca răspuns la reformele de la Chișinău și mai ales trebuie să ajungă la cetățeni.
În ceea ce privește criza refugiaților am explicat că România este parte a soluției asigurând deja un bun control al frontierelor.
Cu vicepreședinta Kristalina Georgieva am discutat despre intențiile privind revizuirea bugetului ‪#‎UE‬ la jumătatea termenului și situația românilor care lucrează în instituțiile europene. Cu o parte din aceștia m-am întâlnit la sfârșitul zilei și am avut un schimb interesant de puncte de vedere despre toate aceste subiecte.”, a conchis premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *