Skip to content
Politică

Cioloș îl acuză pe Tudorel Toader că încearcă decapitarea conducerii Parchetului General

inquamphotos.com

Fondatorul Mişcării România Împreună (RO+), Dacian Cioloş, susţine, sâmbătă, că prin anunţul privind evaluarea procurorului general, Tudorel Toader ”încearcă să pună presiune pe dosarul violenţelor din 10 august şi să decapiteze conducerea Parchetului General”. Cioloş afirmă că ministrul Justiţiei se foloseşte în demersul său de ”o informaţie parţial adevărată, parţial falsă” şi urmăreşte înlocuirea lui Augustin Lazăr care i s-a opus public în repetate rânduri.

Sub pretextul evaluării procurorului general al României, care e responsabilitatea în primul rând a Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Tudorel Toader încearcă să pună presiune pe dosarul violenţelor la care au fost supuşi cetăţenii care au protestat în 10 august şi să decapiteze conducerea Parchetului General. Nu este nicio surpriză comportamentul ministrului Toader. A procedat în aceeaşi manieră şi când a dorit demiterea conducerii DNA: De data aceasta, foloseşte o informaţie parţial adevărată, parţial falsă, doar ca să poată declanşa o procedură de evaluare împotriva lui Augustin Lazăr pentru simplu motiv că acesta s-a opus public ministrului în mai multe rânduri”, scrie, sâmbătă, Dacian Cioloş pe Facebook, relatează News.ro.

Potrivit acestuia, este ”tot mai clar” că ”cine îndrăzneşte să conteste acapararea politică a instituţiilor statului care ar trebui să lucreze independent de puterea politică, e considerat ca fiind parte a «statului paralel» şi trebuie preluat sub controlul liderilor PSD-ALDE”.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, sâmbătă, pe Facebook, că declanşează procedura legală pentru evaluarea activităţii manageriale desfăşurată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr.

În urma unei proceduri similare de evaluare a activităţii manageriale, ministrul Toader a făcut propunerea care a dus la revocarea Lauei Codruţa Kovesi de la şefia DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *