Skip to content
Politică

Cioloș, încolțit: e luat la șuturi și de putere, și de opoziție

BZI.ro

Fostul prim-ministru Dacian Cioloș este încolțit: ex-premierul se vede luat la șuturi și din zona puterii, și din cea a opoziției.

Astfel, Eugen Tomac, președintele executiv al PMP, a declarat luni că protestele de duminică seara din Piața Victoriei au fost organizate pentru a celebra „revenirea indecisului Cioloș”.

Nu am participat la proteste în mod organizat pentru că acţiunea de protest a fost iniţiată de cetăţenii îngrijoraţi de iniţiativele PSD, şi nu de partide. Majoritatea membrilor PMP au fost în stradă, şi nimeni nu a împiedicat sau descurajat vreun membru al partidului nostru sa nu iasă în stradă. Legat de acţiunea de ieri, pot spune doar atât: a fost o acţiune organziată pentru a-i face revenirea în viaţa politică a indecisului Dacian Cioloş, iar PMP nu a fost acolo pentru că nu a fost invitat. Scopul nu a fost să se dea un mesaj de unitate din partea partidelor de opoziţie, ci de confiscare a protestelor de către anumite partide”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

Deputatul a dat asigurări că PMP rămâne în opoziție față de PSD și de subordonarea justiției, spre deosebire de celelalte partide din opoziție: „PMP este şi va fi întotdeauna împotriva ciumei roșii!”

”Am participat acum două luni, împreuna cu PNL şi USR, la şedinta de constituire a Comisiei speciale privind legile justiţiei. Am fost, împreuna cu Robert Turcescu, la aceasta sedinţă convocată de PSD. Am cerut, alături de celelalte partide de opoziţie, să nu se constituie o astfel de comisie pentru că obiectul acesteia ţine de activitatea comisiilor permanente de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat. Am fost singurul dintre cei prezenţi care a avertizat că o asemenea decizie va înfuria cetăţenii care vor veni şi vor protesta în faţa Parlamentului”, a relatat Tomac.

Președintele executiv al PMP a mai susținut că, în calitate de partid aflat în opoziţie, PMP a votat împotriva înfiinţării acestei comisii.

Reprezentantul puterii care l-a atacat pe Dacian Cioloș este însuși președintele ALDE și al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Acesta a scris tot luni pe Facebook că, „pe fondul unui deficit de încredere, (partidele de opoziție – n.r.) caută să se asocieze cu mișcările de stradă pentru a căpăta un plus de credibilitate în revendicările pe care le au”.

Președintele ALDE a scris luni pe pagina sa de Facebook că protestele apolitice au devenit politice din cauza partidelor aflate în opoziție, slab reprezentate în viața publică, dar care caută a-și recăpăta încrederea:

Aceste proteste, care la început reprezentau într-un fel ceea ce numim societatea, societatea civilă, oameni care aveau anumite lucruri cu care nu erau de acord, dar erau apolitice, au devenit, în acest moment, în mod vădit foarte politice. Ele au devenit niște proteste la care partidele de opoziție, foarte slab prezente în viața publică și fără să aibă posibilitatea să își recapete încrederea„, a detaliat Tăriceanu.

Al doilea om în stat a mai arătat că în România ne confruntăm cu un caz particular: în timp ce în alte țări opoziția vrea să ajungă la putere prin votul cetățenilor, la noi partidele din opoziție vor să acceadă prin mișcări de stradă.

Dacă opoziția așa își dorește să ajungă la putere, nu pot decât să subliniez încă o dată că nu se poate accepta într-o țară democratică o astfel de formulă.„, a încheiat Călin Popescu Tăriceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *