Skip to content
Politică

Cioloş, întâia dată la Ora Prim-ministrului. A refuzat invitaţia Parlamentului în decembrie

Premierul Dacian Cioloş va lua parte, luni, pentru întâia dată, la Ora Prim-ministrului, după ce în decembrie a refuzat invitaţia Parlamentului.

Anunţul privind participarea lui Cioloş la evenimentul ce va fi ţinut în sala de plen a Camerei Deputaţilor a fost făcut, sâmbătă, de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, într-o declaraţie pentru Agerpres.

Grupul deputaților PNL a solicitat, la începutul săptămânii, ca luni să se organizeze o dezbatere politică cu tema „Legislația electorală românească trebuie să asigure o mai bună reprezentativitate a cetățenilor”, cu prezența prim-ministrului, în temeiul articolului 206 din Regulamentul Camerei Deputaților, care face referire la Ora premierului.

Potrivit solicitării semnate de liderul deputaților liberali, Eugen Nicolăescu, dezbaterea vizează subiecte precum alegerea primarilor în două tururi de scrutin, dar și pregătirea alegerilor parlamentare și garantarea accesului cetățenilor din diaspora la votul prin corespondență.

Amintim că, în decembrie, şeful Executivului a solicitat anularea Orei Prim-ministrului.

„Nu se mai ţine Ora Orimului-ministru de la ora 17,00, la solicitarea domnului prim-ministru Cioloş. Premierul nu ne-a spus de ce nu vine, nu este de datoria sa să ne spună de ce nu vine, a discutat cu preşedintele Camerei Deputaţilor şi au stabilit acest lucru. Presupun că e mai important mandatul şi discuţiile cu Consiliul European”, a declarat atunci secretarul Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, la finalul şedinţei Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *