Skip to content
Politică

Cioloș intervine radical în disputa grațierii: Inamicii României erau în interior!

eutoday.net

Fostul prim-ministru Dacian Cioloș intervine radical în disputa iscată pe marginea proiectelor de ordonanțe de urgență (OUG) privind grațierea și modificarea Codului Penal.

Tehnocratul a publicat joi un status pe Facebook, în care susține că, „din păcate, ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile, arată că «inamicii României» pe acest subiect erau în interiorul țării nu în afara ei, cum în mod fals au lăsat unii să se înțeleagă”.

De asemenea, fostul comisar european atrage atenția asupra progreselor obținute în lupta anticorupție, care „nu mai pot fi șterse cu buretele, pe ascuns, prin Ordonanțe de urgență scrise cu dedicație pentru o mână de politicieni”.

CITIȚI ȘI: Ministrul Justiției, PRIMA reacţie în scandalul momentului: Oportunitatea este clară!

Redăm mai jos mesajul integral al ex-premierului Dacian Cioloș:

„România se străduiește de ani de zile să arate că este în măsură să-și asigure independența Justiției și Statul de Drept și când, în sfârșit, acest lucru se întâmplă, o mână de politicieni încearcă să submineze această realizare.

Anul trecut am făcut pași hotărâți înainte pentru consolidarea progreselor în Justiție și pregătirea asumării instituționale a acestui proces, iar direcția corectă este punctată în raportul MCV.

De altfel, în 2016 am făcut și demersuri diplomatice susținute pentru a explica progresele obținute și chiar am primit asigurări că renunțarea la acest mecanism de monitorizare pe Justiție se apropie.

Reformele în Justiție nu sunt realizate pentru a face pe plac Comisiei Europene sau altor state, ci pentru ca România să-și asigure, fără o monitorizare externă, o justiție care funcționează independent și eficient, în interesul cetățenilor, pentru a consolida democrația și dezvoltarea economică a țării. O justiție care să se afle în afara unor interese de grup și imposibil de timorat de politicieni aflați vremelnic la putere.

Din păcate, ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile, arată că „inamicii României” pe acest subiect erau în interiorul țării nu în afara ei, cum în mod fals au lăsat unii să se înțeleagă.

Protestul în stradă al atâtor mii de români a arătat că progresele obținute în lupta anticorupție nu mai pot fi șterse cu buretele, pe ascuns, prin Ordonanțe de urgență scrise cu dedicație pentru o mână de politicieni. Aceiași politicieni care au îngropat deja două măsuri de prevenție a corupției din Sănătate și Educație adoptate în 2016 și apreciate în raportul MCV: concursul de directori în școli și noile criterii obiective si transparente pentru selecția managerilor de spitale.

Reacția recentă a magistraților, care au respins unanim modul în care s-a încercat să se impună brutal modificări ale legislației in Justiție, arată și cum monitorizarea pe Justiție a creat spațiul necesar dezvoltării unui corp profesional care nu mai acceptă intervenții politice și jumătăți de măsură în lupta anticorupție.

Am încredere că progresele obținute în Justiție sunt ireversibile cât timp cei mulți, care cred în dreptate, nu vor ceda celor câțiva care vor să-și „cumpere” puțină libertate”.

2 comentarii la “Cioloș intervine radical în disputa grațierii: Inamicii României erau în interior!

  1. Dilema lui Calin,
    Dupa douazeci de ani in functii importante in stat, Calin are o dilema : cine conduce astazi Romania ?
    A vazut conducatori adevarati ca Ceausescu, Iliescu, Nastase, Basescu si Ponta care faceau ce doreau ei. Vrea si el sa stie acum la cine sa se inchine la Dragnea sau la Iohannis. Cine este acum jupanul Romaniei care face tot ce-i trece prin cap si-i doreste sufletelul ?
    Calin nu accepta ideea ca Romania trebuie sa devina o tara normala in care puterile statului servesc interesele tarii, ele trebuie sa colaboreze si sa se supravegheze reciproc, sa nu existe derapaje si incalcari ale legii si ale spiritului democratic.
    Cred ca a venit timpul sa nu mai avem tatuci si tirani. Haideti sa facem o tara normala !

  2. Are dreptate tehnocratul ciolos! Ei, tehnocratii au fost inamicii din interior ai Romaniei! Si toate cozile de topor care servesc cu totul alte interese decat cele ale poporului roman. Angajatii ong urilor sorosiste si cei pe care au reusit sa i prosteasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *