Skip to content
Politică

Cioloș intră în colţii lui Cristoiu: Ce mă încălzește pe mine că stă la stop?

www.ziuaconstanta.ro

În ultima postare de pe blogul personal, jurnalistul Ion Cristoiu face o scurtă analiză a aparițiilor în mediul virtual a miniștrilor din guvernul de tehnocrați condus de Dacian Cioloș.

În acest context, jurnalistul a evocat o știre apărută în presă în urmă cu câteva zile, când Ministrul Muncii a publicat o fotografie cu echipa sa, circulând cu RATB-ul. Cristoiu vorbește despre gesturile mărunte, banale, precum acela de a sta la stop, de a lua un gunoi de pe stradă sau de a merge cu mijloace de transport în comun, pe care fiecare om, inclusiv cei din conducere, le face, cu diferența că miniștrii fac acest lucru și publicitatea aferentă  momentului, doar pentru imagine.

Cristoiu compară strategia „politician – om între oameni” cu scandalul de la Pipera, când sute de oameni stîteau în frig pentru a rezolva situația înmatriculărilor auto, pe care jurnalistul o numește „România reală”.

Vă prezentăm explicațiile jurnalistului:

”Știre cu fotografie în România Liberă din 24 noiembrie 2016:

<<Ministrul Muncii şi-a scos echipa, la plimbare, cu RATB-ul. Dragoş Pîslaru a plecat de la serviciu cu mijlocul de transport în comun.
Ministerul Muncii, Dragoş Pîslaru, a plecat, miercuri seara de la serviciu cu un autobuz RATB. Ministrul Pîslaru nu a fost singur, ci şi-a chemat şi colegii de echipă.
«Excursia» echipei de la conducerea Muncii a fost surprinsă printr-un selfie în mijlocul de transport, imaginea fiind publicată pe pagina de Facebook a Iolandei Stăniloiu, consilier în cadrul ministerului.
Şi premierul Dacian Cioloş a fost surprins, în nenumărate rînduri, circulînd cu avionul la clasa economy, iar exemplul său a fost urmat şi de alţi membri ai cabinetului>>.

Textul şi fotografia invocate de presă au apărut pe pagina de Facebook a Iolandei Stălinoiu, consiliera ministrului. De aici plecînd toate site-urile şi televiziunile de ştiri s-au grăbit să le publice şi să le comenteze.
Aşa cum lasă să se înţeleagă România liberă, publicitatea făcută unui moment de viaţă omenesc– altminteri banal – ţine de o întreagă strategie de imagine a Guvernului Dacian Cioloş.
Premierul însuşi s-a complăcut în a fi surprins, în poze însoţite de uimiri în scris aplaudace, mergînd cu avionul la clasa la clasa economy, stînd la stop, strîngînd gunoaie pe post de lucrător la salubritate.
Celebra Raluca Prună a făcut mare caz din refuzul de a sări la Metrou peste bară, deoarece găsise Casa închisă.

Miniştrii, preşedinţii, premierii, savanţii şi chiar schivnicii sînt şi ei oameni. În această ipostază, fiecare dintre muritori, și cei atotputernici sau cei putrezi de bogaţi, pot face gestul firesc de a merge pe jos, stînd, desigur, la stop, echivalentul la fel de omenescului dus la privată de unul singur sau la fel de omenescului rîgîit.
Vorba aia de pe Internet:
Oameni suntem și nimic din ceea ce e omenesc nu ne e străin.
Publicitatea făcută unor astfel de momente pute de la distanţă a şiretlic de imagine:
Ceva gen, deși suntem ștabi, deși suntem bogați, ducem viața voastră simplă, dictată în cazul vostru de sărăcie.

Seara, cînd se închide BAR, eu îmi iau cele două geamantane pe rotile şi le zurui pînă acasă, în Nicolae Iorga.
Aş putea să le car cu maşina.
N-o fac.
Şi nu pentru că a merge pe jos înseamnă a fi comunist, iar a merge cu maşina burghezo-moşier, ci pentru că distanţa e prea mică pentru a mai urni din loc maşina.
Ca să nu mai spun că pe strada pe care e parcată maşina mea se află sediul PMP.
Şi unde spui sediu de partid, spui o darwinistă luptă pentru un loc de parcare.
Dacă iau maşina din locul meu de parcare, mie-n sută mi-l ocupă cineva de cum m-am depărtat cîţiva zeci de metri.
Și asta în condițiile în care PMP n-a ajuns partid de guvernămînt.
Ce o să se întîmple dacă Traian Băsescu va fi premier?
Probabil că nu voi găsi loc de parcare nici în apartamentul meu de la etaj!
M-aţi văzut pe mine făcînd selfie şi publicitîndu-mă pe Facebook în mîndria de a merge pe jos?!”, a scris Ion Cristoiu pe blogul personal.

Puteți citi AICI întregul articol semnat de jurnalistul Ion Cristoiu.

1 comentariu la “Cioloș intră în colţii lui Cristoiu: Ce mă încălzește pe mine că stă la stop?

  1. Coltii sant dintr-un material care cam …pute !Stai linistit IC :circula o stire ca toti cei despre care scri, vor organiza o mare adunare electorala pe MARACANA .Cine crezi ca le-a aranjat totul ? Ai ghicit , tradatorii Dragnea si Mazare .Asa ca ai putintica rabdare ,NEICUSORULE !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *