Skip to content
Politică

Cioloș joacă la 3 capete. Planuri secrete pentru prezidențialele din 2019 EXCLUSIV SURSE

aktual24.ro

Redacţia PSnews.ro vă prezintă în cele ce urmează cum fostul premier Dacian Cioloș joacă acum la trei capete, făcându-şi planuri secrete pentru alegerile prezidențiale din anul 2019.

Surse politice au declarat vineri pentru PSnews.ro că – după cum era de aşteptat – ex-prim-ministrul îşi pregăteşte revenirea în politica de la nivel central, având în faţă mai multe variante – toate, însă, cu dezavantajele lor:

1. Să meargă președinte la USR (unde deja are niște oameni cu care a lucrat în Guvern).

Această variantă este periculoasă pentru Klaus Iohannis, din cauză că Dacian Cioloş ar putea în 2019 să fie candidatul Uniunii Salvaţi România la președinția ţării, rivalizându-l astfel pe actualul şef de stat (presupunând, desigur, că acesta va candida din nou);

2: Să meargă la PNL.

Atenţie! Ne-am ferit să scriem: „să meargă ŞEF la PNL”, pentru simplul fapt că în prezent liberalii nu par dispuși să-l accepte pe Cioloş direct într-o funcţie de conducere, el trebuind să muncească în partid și să-și câștige sprijinul PNL-iştilor pentru președinţia formaţiunii politice. Mai mult: Dacian Cioloş va fi nevoit să candideze în Congres împotriva unor oameni cu spatele deja asigurat (precum Ludovic Orban sau Cătălin Predoiu). Evident că aşa ceva îl va pune în dificultate pe fostul şef al Executivului, dintr-un motiv lesne de intuit: liberalii l-ar prefera pe unul de-ai lor. Mai mult: să nu vă închipuiţi că PNL-iştii au trecut așa de ușor peste eșecul din campanie, când Dacian Cioloş s-a ferit să fie asociat cu ei! Pentru aducere-aminte: pe 25 noiembrie, premierul în funcţie le cerea celor din Partidul Naţional Liberal să îl scoată de pe panourile lor de campanie, după ce pe 24 octombrie acelaşi Cioloş accepta nominalizarea ca prim-ministru din partea PNL-ului.

3: Să-și creeze un partid propriu

Să ne amintim cum pe 5 ianuarie Dacian Cioloş  a anunțat că va lansa „o asociație activă” (un ONG care, în viziunea fostului prim-ministru, ar fi dispus să colaboreze cu partidele din opoziție). Desigur: alegând această variantă, Cioloş se va expune criticilor venite din partea membrilor de partid din USR şi PNL (care îl vor percepe ca pe un outsider care nu munceşte cot la cot cu ei). Totuşi, avantajul unui asemenea scenariu constă în faptul că ex-premierul scapă atât de presiunile USR / PNL, cât și de prestațiile penibile ale unora precum Mihai Goțiu (care doarme pe el în Senat – video sus) și Nicuşor Dan (care habar n-are cum stau lucrurile cu graţierea şi modificarea Codului Penal – video jos). Dar cel mai periculos scandal pe care l-ar putea evita Dacian Cioloş în această a treia variantă este cel legat de finanţarea Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB) în campania locală.

CITIŢI ŞI: Sediul AEP, SPART: Acte importante privind finanţarea USB, dispărute

https://www.youtube.com/watch?v=Mjq-UFVtAuQ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *