Skip to content
Politică

Cioloș lămurește controversele legate de religia sa: O duci în suflet

Prim-ministrul Dacian Cioloş a lămurit controversele legate de religia sa.

Premierul a precizat că este creştin-ortodox, adăugând că pentru sine credinţa adevărată este cea din suflet, care dă speranţă, nu cea pe care o afişezi atunci când ai un interes să te vadă lumea.

În presă au apărut informaţii despre apartenenţa sa religioasă, din cauza faptului că la jurământul de investitură ar fi jurat cu mâna pe Constituţie, nu pe Biblie.

„Ştiţi treaba asta cu credinţa. Eu sunt creştin-ortodox. Dincolo de faptul că m-am botezat şi m-am căsătorit în biserica din satul unde am crescut în judeţul Sălaj, bunica m-a învăţat să mă rog şi rugăciunile astea m-au ajutat foarte mult în decursul vieţii. Dar sunt lucruri de care nu vreau să fac tapaj. Pentru mine o credinţă adevărată este credinţa pe care o duci în suflet şi în inimă şi e cea care îţi dă speranţă şi te ţine vertical, nu cea pe care o afişezi atunci când ai un interes să te vadă lumea”, a spus acesta.

Dacian Cioloş spune că el şi soţia sa sunt creştini ortodox. Premierul a explicat că despre credinţa sa pot vorbi preoţii la care merge.

„Aici fiecare poate să creadă ce vrea. Eu aş zice aşa: e suficient să întrebaţi preotul din Pericei din judeţul Sălaj cât de credincios sunt, să-l întrebaţi pe părintele stareţ de la mânăstirea din Putna cât de credincios sunt sau pe părintele arhimandrit de la Mânăstirea Dumbrava de lângă Ocna Mureş cât de credincios sunt, şamd. În rest, eu ştiu ce port în suflet şi asta mi-e suficient, indiferent de ce spune unul sau altul”, a conchis premierul, potrivit b1.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *