Skip to content
Politică

Cioloș luat în vizor de Curtea de Conturi: Sunt peste 20 de dosare

evz.ro

Nicolae Văcăroiu , președintele Curții de Conturi a declarat că în prezent instituția condusă de el, a terminat   aproximativ 20 de dosare privind activitatea guvernului Cioloș, care se află în lucru la Comisia Parlamentară.  Acesta a precizat că se verifică dacă banii acordați în teritoriu, de aproximativ 12-13 miliarde de lei au avut eficiență, potrivit dcnews.ro

„Raportul Curții de Conturi este clarificator. Vreau să vă spun că sunt în lucru peste 20 de dosare. Noi nu lucrăm la întâmplare, avem specialiști buni, auditori buni.(..) S-au luat în considerare o serie de prognoze optimiste în ceea ce privește exercițiul bugetar 2016. Resurse financiare bugetare de circa 12-13 miliarde de lei au fost date în teritoriu pentru a realiza o serie de obiective și soluții. Problema este rezultatul final, în sensul că deficitul s-a dus de la 0.8 % la 1.6 % din PIB. Problema care se pune este dacă sumele date în teritoriu au avut eficiență, au fost folosite cu adevărat pentru un scop? ” a spus Nicolae Văcăroiu, președintele Curții de Conturi, la TVR 1.

Acesta a mai adăugat că: „A fost o analiză macroeconomică. Pot să vă spun că n-am găsit graude: nu s-au băgat bani în buzunar. Sumele respective puteau fi date pentru a termina o serie de obiective, pentru a acoperi creanţe, obligaţii, datorii etc. Sunt multe lucruri de analizat.”

Mai mult, Curtea de Conturi susţine că veniturile bugetului general consolidat au scăzut la 29,49% din PIB în 2016, de la 34,9% din PIB în 2015, şi mai mult sub media UE, de 44-45% din PIB.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *