Skip to content
Europa Politică

Cioloș, manevre ticăloase la Bruxelles: cum vrea să-l „înfunde” pe Tăriceanu și ce ofertă i-a făcut USR-ului

Inquam Photos / Octav Ganea

Citiți în cele ce urmează informații prezentate în exclusivitate de PSnews.ro, despre ”manevrele” pe care fostul premier Dacian Cioloș le încearcă, atât pe plan european, cât și pe plan intern.

Concret: surse politice au dezvăluit pentru PSnews.ro că așa zisa negociere dintre USR și Cioloș din ultima perioadă, este de fapt de aparență, decizia fiind deja luată și va fi anunțată la Congresul USR din 2 februarie 2019: USR, formațiunea politică la conducerea căreia se află Dan Barna, va merge alături de Dacian Cioloș la alegerile europarlamentare.

Iată și motivul: surse politice au dezvăluit că Dacian Cioloș s-a întâlnit cu liderii USR, pentru a le pune pe masă o ofertă irezistibilă. Profitând de apropierea sa cu președintele francez Emmanuel Macron și liderul ALDE Europa, Guy Verhofstadt (cel care își dorește sa ajungă președintele Comisiei Europene), Dacian Cioloș le-a promis USR-iștilor că îi va băga la grupul ALDE Europa, în schimbul unei coaliții USR-PLUS la europarlamentare.

Facem precizarea că singura variantă a lui Dacian Cioloș de a obține un loc la Bruxelles este doar coaliția cu USR, întrucât partidul lui Dan Barna deține ceea ce actuala formațiune a premierului tehnocrat nu are: organizații în țară.

Cioloș trage sforile la Bruxelles pentru scoaterea ALDE România din grupul ALDE european

De altfel, amintim că nu mai târziu de septembrie 2018, Dacian Cioloș anunța alături de alte șase figuri politice europene, o mișcare politică europeană, prin intermediul unui articol-manifest, intitulat „Să trezim Europa“, publicat în ziarul francez Liberation.

„La un secol după Primul Război Mondial, când Europa e confruntată cu diviziunile interne, refuzăm să fim o generație adormită. Trebuie să facem ceva acum sau proiectul european își va pierde avântul. Cu opt luni înainte de alegerile ce le vor permite cetățenilor din 27 de țări să aleagă Europa pe care o vor, lansăm un apel: propunem să refondăm Europa pentru a răspunde așteptărilor cetățenilor și a propune noi idei pentru proiectul european“, scria în manifestul publicat de Liberation și semnat de Christophe Castaner (șeful partidului lui Emmanuel Macron), Guy Verhofstadt (liderul ALDE), Matteo Renzi (fost premier italian), Albert Rivera (președintele partidului spaniol de centru Ciudadanos), Joseph Muscat (premierul din Malta), Alexander Pechtold (președintele unui partid olandez) și Dacian Cioloș, fondatorul Mișcării România Împreună.

Iar asta nu e tot. Sursele noastre ne-au dezvăluit că Dacian Cioloș trage sforile la Bruxelles pentru a scoate formațiunea lui Călin Popescu Tăriceanu din ALDE, astfel că ipoteza că ”partidul noii securități” scoate ALDE din familia europeană, începe să capete forme.

Însă, de precizat că preşedintele grupului ALDE european, Hans van Baalen nici nu vrea să audă de excluderea formațiunii lui Tăriceanu din grup, în vreme ce olandezii și belgienii din ALDE s-au aliat împotriva ALDE România. Mai mult, facem precizarea că, potrivit surselor noastre, germanii din ALDE sunt alături de Călin popescu Tăriceanu, iar având în vedere situația mai sus prezentată, nu este exclus un viitor vot în conducerea ALDE.eu

Barna rămâne cu buza umflată

Drept urmare, ca un adevărat fugar după funcții și beneficii, nu este exclus ca același Dacian Cioloș să ”îi fure” partidul lui Dan Barna, chiar imediat după ce se vede cu desaga plină… și îndesată. Iar Dan Barna să rămână cu buza umflată… poza alb-negru a USR-ului.

 

1 comentariu la “Cioloș, manevre ticăloase la Bruxelles: cum vrea să-l „înfunde” pe Tăriceanu și ce ofertă i-a făcut USR-ului

  1. Referitor la ALDE europran sigur este doar o speculatie, sa nu spun mai mult. Scoaterea lui Tariceanu, care trebuia sa aiba loc inca din toamna lui 2018, din ALDE este consecinta politicii pe care o face Tariceanu. A fost atentionat demult, punctul culminant fiind dupa 10 august 2018. Daca ati observat pana prin noiembrie Tariceanu schimbasa putin macazul, se departa din ce in ce mai mult de actiunile lui Dragnea. Dar a aparut santajul facut la Tariceanu de Dragnea cu Avizul de tpentru DNA. Tariceanu din nou are actiuni si discursuri anti europene, antiliberale. Acesta este motivul excluderii din ALDE european. Sa vii cu speculatii gen vezi doamne Ciolosi face si desface in ALDE european nu mai prinde decat la cateva gaini ratacite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *