Skip to content
Politică

”Cioloș nu este exclus să fie președinte!” Sociologul Alfred Bulai, previziuni de foc EXCLUSIV

aktual24.ro

În urmă cu câteva zile, fostul premier tehnocrat Dacian Cioloş a anunţat că în maxim două săptămâni se va depune dosarul de înscriere a unui partid politic.

În acest context, contactat de redacția de știri PSnews.ro, sociologul Alfred Bulai a vorbit despre șansele pe care ar putea să le aibă un viitor partid în fruntea căruia s-ar afla Dacian Cioloș, cât și despre șansele pe care ar putea să le aibă acesta la alegerile prezidențiale de anul viitor.

”Depinde și ce partid își face domnul Cioloș. Ca persoană, domnul Cioloș, din păcate pentru mine, nu are carismă, nu prea crează emoție, nu are o reală putere extraordinară. Dacă el este singurul candidat al dreptei, atunci domnul Cioloș nu este exclus să fie președinte. Dacă mai sunt alți candidați, domnul Cioloș nu știu dacă în mod real, poate ajunge în turul doi cu un partid insignifiant pe care vrea să îl facă de acum încolo. Din acest punct de vedere, depinde foarte mult cine te susține. Dacă nu ai un partid serios este foarte greu să ai, totuși, voturi semnificative”, a precizat sociologul pentru PSnews.ro

Referitor la componența partidului pe care fostul premier tehnocrat se pregătește să îl lanseze, sociologul a precizat că formațiunea politică ”va rupe din PNL și USR cu siguranță”.

Va rupe din PNL și USR cu siguranță. El nu poate lua decât din bazinul PNL și USR. Dacă fiecare partid, însă, ar avea candidat la prezidențiale, sgur că vor reuși doar ca candidatul dreptei să se afle după candidatul stângii, al PSD-ului, dar la mare distanță. O distanță atât de mare încât se pune în mod real problema de a câștiga candidatul din dreapta”, a conchis Bulai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *