Skip to content
Politică

Cioloș nu ține bugetul pe 2016 la sertar: „Avem explicații chiar și în faza asta de draft”

Premierul Dacian Cioloș a revenit, miercuri seară, cu detalii referitoare la noul buget pe anul viitor. Prim-ministrul a explicat că informațiile cu privire la acest subiect vin pentru a înlătura suspiciunile, exprimând că a avut discuții cu ministrul de Finanțe Anca Paliu Dragu în acest sens.

Totodată Dacian Cioloș a precizat că în construcția noului buget de stat pe anul viitor, executivul va colabora îndeaproape cu Parlamentul și va șine seama de Codul Fiscal și majorările salariale: „Am cerut doamnei ministru de Finante sa inceapa discutiile, sa explice ce avem in buget. Faptul ca nu avem bugetul…ca sa evitam tot felul de suspiciuni, am cerut doamnei ministru sa explice cateva chestiuni legate de buget. O sa discutam despre continut saptamana viitoare dupa ce e adoptat. Maine dupa sedinta de guvern, doamna Ministru o sa vina cu cateva principii despre structura de buget. Guvernul va lucra aproape cu Parlamentul. E firesc sa avem explicatii chiar si in faza asta de draft. Am pus public ca avem intentia sa construim bugetul asa fel incat sa tinem  cont de ceea ce a zis Parlamentul in ceea ce priveste Codul Fiscal si maririle salariale si sa facem niste aranjamente in interiorul Ministerului.”

Pe de altă parte, Dacian Cioloș a detaliat și ce a discutat în cadrul întâlnirii cu primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava: „Astazi am mai avut o intalnire cu noul primar al Bucurestilor in care am discutat si despre pregatirea in perioada de iarna. Stim ca atunci cand apar probleme toata lumea isi indreapta privirea spre guvern. Am vrut sa ne asigurăm cu domnul Prefect si cu domnul primar si cu conducerea ca lucrurile sunt pregatite.”

Cioloș a puncat că o altă chestiune pe care guvernul își dorește să o rezolve este cea a clădirilor de patrimoniu, precum teatrele care au fost evacuate din pricina legii clădirilor cu risc seismic. Astfel, se caută soluții pentru ca situția unor teatre precum Nottara, dar și altele, să nu stagneze: „Am mai abordat si subiectul teatrelor care din pacate nu pot sa-si mai continue activitatea in localurile de origine din cauza lucrarilor anti-seismice.”, a conchis premierul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *