Skip to content
Politică

Cioloș, „omul nou de care România are nevoie”? Cum se îneacă ex-premierul tehnocrat în propriul trecut

Inquam Photos / Octav Ganea

Deși pozează acum în noul om din politică, trecutul nu îl avantajează deloc pe ex-premierul tehnocrat Dacian Cioloș.

Astfel, pornind de la susținerea unor oameni cu ștate vechi prin securitate care i-au făcut un partid pentru a le servi interesele, de la trecutul său de la Vatra Românească, despre care încă minte, de la modul în care a fost scos din pălărie pentru a conduce guvernul tehnocrat și până la apartenența lui la Mișcarea de Integrare Spirituală în Absolut condusă de Gregorian Bivolaru, Dacian Cioloș încă ne spune cu aplomb că el este omul nou de care România are nevoie.

Însă, mai rău decât o lipsă a asumării unor fapte din trecut, este noșalanța cu care Dacian Cioloș minte în continuare. De exemplu, să luăm apartenența la MISA lui Bivolaru, despre care chiar Gregorian Bivolaru a povestit într-un interviu:

Într-adevăr, mai demult, domnul Dacian Cioloș a practicat yoga, demult, cu mai mulți ani în urmă, la aceste cursuri, dar apoi s-a oprit., spunea Gregorian Bivolaru.

Însă chiar și pus în fața acestor declarații, Dacian Cioloș preferă să tacă mâlc. Un răspuns ar trebui dat, mai ales prin prisma faptului că încearcă să obțină voturile unor oameni care au crescut destul de aproape de biserică și de învățăturile creștine. Iar când până și Biserica Ortodoxă îți cere să răspunzi cumva acestor acuzații și nu o faci, atunci chiar este o problemă.

Nu poți să le spui unor oameni, eventuali alegători ai tăi că le vei susține problemele și că te vei ocupa de problemele lor în Parlamentul European, sau în orice funcție politică ai fi, dacă tu nu ești în măsură să oferi o explicație pentru trecutul tău.

Vă reamintim că fostul mentor al lui Dacian Cioloș, Gregorian Bivolaru, a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare pentru act sexual cu minori, perversiune sexuală în formă continuată şi trafic de minori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *