Skip to content
Politică

Cioloș, parțial de acord cu legea lui Dragnea

Premierul Dacian Cioloș este parțial de acord cu legea eliminării celor 102 taxe nefiscale aprobată de Parlament. Într-un interviu acordat pentru adevărul.ro, prim-ministrul a declarat că există taxe, cum este cea pentru radio-tv,  care nu respectă legile în baza cărora alte instituții funcționează.

„Nu numai că nu suntem împotriva reducererii unor taxe. Şi noi am venit cu eliminarea unor taxe care nu-şi mai aveau rostul. Câteva taxe dintre cele eliminate aveau sens să fie eliminate, dar altele merg împotriva unor legi pe baza cărora funcţionează anumite instituţii, spre exemplu, TVR şi Radio-ul public. Legea radio-TV spune că salariile nu pot fi finanţate de la bugetul de stat”, a declarat Cioloș.

Tot despre taxa radio-tv, Dacian Cioloș a mai adăugat că o eliminare a acesteia înseamnă practic o modificare a legii instituției în cauză, mai exact, a TVR-ului. De asemenea, în cazul promulgării legii, Monitorul Oficial ar rămâne fără finanțare.
„Dacă cineva a vrut să taie această taxă, trebuia să modifice şi legea TVR. La fel cu taxa de timbru, care nu ar fi trebuit eliminată complet, pentru că finanţează alte programe de înnoire a parcului auto. Mai e Monitorul Oficial, care rămâne fără finanţare. Impactul bugetar e de peste 1 miliard de lei”, a afirmat prim-ministrul.

Legea eliminării celor 102 taxe nefiscale va merge direct la președintele României, Klaus Iohannis, și, în condițiile în care verdictul va fi în favorabil, următorul pas este publicarea în Monitorul Oficial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *