Skip to content
Politică

Cioloș pregătește o nouă lovitură pentru tandemul Barna-Drulă: cel puţin zece parlamentari, așteptați să plece din USR

Inquam Photos / Octav Ganea

Dacian Cioloș pregătește o nouă lovitură pentru tandemul Barna-Drulă: cel puţin zece parlamentari USR, printre care Andrei Lupu, Simina Tulbure, Oana Camberra, Ştefan Pălărie, l-ar putea urma la noul său partid, REPER. Surse din USR au declarat pentru News.ro că deputaţii Andrei Lupu, Simina Tulbure, Oana Cambera, Alin Prunean, Lorant Sas, Cristina Rizea ar putea opta pentru REPER.

De asemenea, senatorii Ştefan Pălărie, Cristian Borde, Dragoş Popescu, Cosmin Poteraş ar lua şi ei în calcul părăsirea USR în favoarea REPER, au mai spus sursele citate.

Vorbeşti şi plăteşti

Amintim că deputații USR au decis prin vot, marți, excluderea deputatului Andrei Lupu din grupul parlamentar și din partid după ce acesta a criticat dur conducerea partidului. Prezent la ședință, președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a spus că „un asemenea comportament calomnios, cu minciuni sfruntate la adresa partidului, nu poate fi tolerat”, conform unor surse din partid. Andrei Lupu își pierde și funcția din Biroul Permanent al Camerei Deputaților. El va fi înlocuit de deputatul Daniel Blaga.

Andrei Lupu a acuzat conducerea USR în declarații publice că a refuzat orice dezbatere internă și că a respins încercările de împrospătare a leadershipului.

„Adevăratele decizii ale USR se iau într-o cameră închisă”, „Toată lumea caută un refugiu pentru a scăpa de prigoană” și „USR seamănă din ce în ce mai mult cu partidele-sistem din România”, au fost doar trei dintre afirmațiile sale pentru spotmedia.ro, făcute săptămâna trecută.

„Domnul Lupu a fost, prin votul grupului USR, exclus din grupul parlamentar. Bunul-simț ar fi trebuit să îi spună să plece singur, după sarabanda de mizerii și minciuni pe care a aruncat-o în spațiul public. El a fost votat pe o funcție de încredere, USR are două funcții în biroul permanent al Camerei, partidul i-a dat încredere, dar el așa a ales să le respecte votul și încrederea.

Din fericire, USR are anticorpii necesari pentru a elimina astfel de situații și să meargă mai departe ca un partid care respectă ce le-a spus cetățenilor”, a declarat președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, la finalul ședinței de marți.

De altfel, PS News a publicat în exclusivitate o înregistrare din ședința informală de marți seară a USR în care actualul președinte interimar al formațiunii politice, Cătălin Drulă, a forțat votul pe o rezoluție anti-Cioloș, fără avea cvorum sau convocare. Drulă a vrut, astfel, să se asigure că niciun membru USR nu va susține politic formațiunea politică a lui Dacian Cioloș, REPER, pedeapsa fiind excluderea din partid.

Potrivit înregistrării obținute în exclusivitate de PS News, membrii USR reuniți în format restrâns, marți seara, s-au trezit, spre final, că trebuie să voteze o rezoluție impusă de Cătălin Drulă, care însă nu a fost anunțată înainte, conform statutului partidului. Astfel, membrii USR au avut la dispoziție doar 3 minute pentru a vota dacă sunt de acord cu următoarea rezoluție: „aderarea și/sau susținerea altor partide sau platforme politice de către membrii USR constituie o încălcare a obligațiilor statutare și se sancționează cu excluderea din partid”, fapt care a generat nemulțumirea celor prezenți în ședință.

Deși mai mulți membri USR au încercat să intervină și să îi explice lui Cătălin Drulă că rezoluția impusă fulger la vot încalcă prevederile statutare ale partidului, actualul lider interimar al USR i-a ignorat sau chiar le-a tăiat microfonul și a impus un vot final, în urma căruia rezoluția respectivă a trecut cu 110 voturi din 132 de membri prezenți.

În timpul discuțiilor, Drulă a spus explicit că rezoluția pe care a impus-o are o singură țintă, partidul lui Cioloș.

DETALII AICI: AUDIO Cătălin Drulă, abuz de putere în USR: Liderul partidului forțează o rezoluție anti-Cioloș și taie microfonul unui USR-ist revoltat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *