Skip to content
Politică

Cioloș, PRIMA reacție după ce PNL și-a anunțat susținerea

infopuls.ro

Prim-ministrul Dacian Cioloș a oferit, luni seară, PRIMA reacție după ce Partidul Național Liberal (PNL) și-a anunțat susținerea pentru un nou mandat al acestuia în fruntea Guvernului.

Dacian Cioloş a comentat, pentru „Adevărul“, decizia votată în unanimitate de PNL de a-l desemna premier după alegerile parlamentare din decembrie. Deşi a acceptat să fie candidatul PNL pentru un nou mandat în fruntea Executivului, Cioloş spune că nu se va amesteca în campania electorală a liberalilor. „Atât timp cât nu sunt candidat la alegeri, nu cred că o implicare în campanie ar fi un lucru bun“, spune Cioloş.

Întrebat cum comentează faptul că PNL l-a desemnat, chiar în unanimitate, candidat la poziţia de premier, Dacian Cioloş a răspuns: „Am avut azi o discuţie foarte bună cu preşedintele PNL Alina Gorghiu în care m-a informat despre intenţia aceasta şi am spus că da, în măsura în care, în urma rezultatelor alegerilor parlamentare, va exista o bază pentru o astfel de colaborare, sunt deschis acestei propuneri. Dincolo de discuţia despre cine va fi viitorul premier, am spus că ceea ce mi se pare cel mai important este ca principiile şi valorile Platformei România 100 să fie preluate şi integrate de formaţiunile politice care o susţin. Ştiu că şi persoanele sunt importante, dar în cazul de faţă aş prefera ca discuţia şi asumarea politică să se concentreze pe principii şi valori care să stea la baza unui program de guvernare, mai mult decât pe persoane“.

Citiți mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *