Skip to content
Politică

Cioloș pune la cale planuri pentru salvarea vecinilor de peste Prut. Ce a discutat cu Juncker

" "

Premierul Dacian Cioloş a discutat cu preşedintele Comisiei Europene despre modul în care România doreşte să ajute Republica Moldova să implementeze reformele la care s-a angajat.

„Am discutat de Republica Moldova. I-am explicat domnului preşedinte ceea ce România intenţionează să facă pentru a ajuta cetăţenii Republicii Moldova, Guvernul actual să pună în aplicare angajamentele de reformă pe care le-a luat. (…) Am avut asigurarea că şi Comisia Europeană se va implica în acest sprijin în măsura în care Guvernul din Republica Moldova va demonstra că chiar doreşte să pună în aplicare aceste reforme”, a spus Cioloş, într-o declaraţie comună de presă cu Jean Claude Junker.

" "
" "

Tema ajutorului pentru Republica Moldova a fost reluată şi în cadrul întâlnirii pe care Dacian Cioloş a avut-o cu comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocierile privind extinderea, Johannes Hahn.

Potrivit unor surse oficiale, premierul român şi comisarul european au agreat faptul că orice sprijin financiar care va merge către Republica Moldova trebuie să vizeze proiecte care să aibă impact direct asupra cetăţenilor moldoveni.

Discuţiile au avut loc în contextul în care, potrivit surselor citate, preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, se va afla miercuri la Bucureşti, scrie Agerpres.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *