Skip to content
Politică

Cioloș, reacție după atacul terorist din Bruxelles: „Nu există români printre victime!”

" "

Premierul României, Dacian Cioloș, a declarat că s-a asigurat că nu există victime în rândul cetățenilor români, în urma exploziilor care au avut loc, marți dimineața, pe aeroportul și metroul din Bruxelles.

Citește și: UPDATE Muzeele au fost închise/ Încă patru explozii au avut loc la metroul din Bruxelles

Citește și: Fost ministru de Externe, reacție la teroarea din Bruxelles: „Problema reală este…” EXCLUSIV

În același timp, premierul Cioloș și-a exprimat solidaritatea pentru victimele în urma tragediei din Bruxelles si familiilor acestora, și totodată prim-ministrul a transmis Belgiei disponibilitatea României de a veni în sprijin.

„M-am asigurat ca nu exista victime cetateni romani nici la aeroport nici raniti in statia de metrou. Romanii care erau in misiune la Bruxelles in diferite vizite la Comisia Europeana sunt la reprezentanta permanenta, sunt in siguranta. Ministerul de Externe se mobilizeaza. Rudele cetatenilor romani sau oricine are nevoie poate sa se informeze. Avem o echipa la aeroportul din Amsterdam, echipa consulara, care sa ajute pasagerii care au sosit pentru Bruxelles dar au aterizat la Amsterdam. Din informatiile pe care le avem, cursa Tarom isi luase zborul inainte de atentate, deci n-ar trebui sa fie afectati pasageri romani care erau in aeroport pentru a se intoarce acasa. In Romania, lucrurile sunt sub control si nu exista riscuri pentru Romania, in schimb am cerut domnului ministru Toba sa transmita Guvernului Belgiei disponibilitatea noastra pentru a-i sprijini. A existat si o discutie cu domnul presedinte Iohannis. Vrem sa sprijinim autoritatile belgiene. Va asigur ca facem toate demersurile pentru a ne asigura de protectia cetatenilor romania. Ne exprimam solidaritatea si compasiunea si condoleantele pentru victime si pentru familiile acestora”, a declarat Dacian Cioloș.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *