Skip to content
Politică

Cioloș reacționează la refuzul lui Diaconu de a pleca din fruntea ANAF: „Trebuie să plece”

Premierul Dacian Cioloș a reacționat, joi, cu privire la refuzul lui Gelu Diaconu de a pleca din fruntea ANAF.

Declarațiile prim-ministrului vin după ce șeful ANAF Gelu Diacolu a explicat că nu își va da demisia după ce Ministrul Finanţelor, Anca Paliu Dragu, i-a solicitat acest lucru, pentru că dorește să fie demis din funcție „astfel încât la finalizarea acestui dosar cineva sã-și asume consecințele acestei mãsuri”.

Citește și: Șeful ANAF rămâne ferm pe poziții. Motivul pentru care nu demisionează

„Daca e nevoie, dansul isi prezinta demisia si trebuie sa plece. Eu i-am spus sa continue, am vrut sa vad care este viziunea dansulului, dar cum au aparut elemente noi, este important ca ANAF sa ramana o institutie credibila. Nu trebuie sa confundam o institutie cu niste oameni”, a declarat Dacian Cioloș.

În acest context, premierul a declarat că așteaptă propunerile ministrului de Finanțe pentru șefia ANAF-ului.

„In cursul zilei de astazi astept… Doamna ministru de Finante a spus de ieri ca cere demisia si ca va veni cu o propunere de schimbare. Astept sa vina cu propunerile”, a adăugat premierul.

Nu în ultimul rând, Cioloș a explicat că nu toatea astea nu înseamnă că Gelu Diaconu este vinovat, însă ANAF-ul trebuie să își păstreze imaginea.

„Asta nu inseamna ca eu cred ca e vinovat (n.r. – Gelu Diaconu). Trebuie sa isi clarifice problemele cu justitia si e important ca ANAF-ul sa-si pastreze imaginea si respectabilitatea pe care le are”, a conchis Cioloș.

1 comentariu la “Cioloș reacționează la refuzul lui Diaconu de a pleca din fruntea ANAF: „Trebuie să plece”

  1. Pai trebuie mai Ciolos, cum altfel, daca ti s-a dat tie ordin pe unitate sa plece, cum sa nu plece. V-a deranjat stupul probabil. Vai de capul vostru de tehnocrati vopsiti galben-portocaliu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *