Skip to content
Politică Video

Cioloș redivivus în PNL? Bușoi ridică perdeaua: Competiția este deschisă! EXCLUSIV

Secretarul general interimar al Partidului Național Liberal, Cristian Bușoi,  a fost prezent joi la cea mai recentă ediție a interviurilor video PSnews.ro.

Liberalul a vorbit despre șansele ca fostul premier Dacian Cioloș să se alăture PNL, discutând chiar despre ipoteza preluării președinției partidului.

În acest sens, Bușoi a afirmat că există un consultări informale cu Dacian Cioloș, însă fostul prim-ministru trebuie să decidă el însuși  „în ce direcție să acționeze în stațiul public în România în următorii ani”.

„Dacian Cioloș este, în mod evident, o personalitate importantă a forțelor politice de centru dreapta și sigur că a avut o conduită foarte bună în calitate de prim-ministru. Nu a avut timp să ducă la îndeplinire niște proiecte foarte concrete, dar pe anumite domenii a reușit să îmbunătățească și să clarifice anumite chestiuni și, cel puțin, conduita și felul lui de a fi a arătat că Româna poate avea în fruntea Guvernului său o persoană rezonabilă, o persoană serioasă, o persoană care să se gândească, în primul rând, la binele public, și nu la binele de partid sau la binele personal. Din punctul acesta de vedere, Cioloș este un plus pentru societatea românească. În ceea ce privește proiectele personale ale domniei sale este o chestiune la care nu pot să răspund pentru că nici mie, nici publicului larg, nici Partidului Național Liberal încă nu ne sunt clare, pentru că domnia sa a spus că încă reflectează asupra mai multor opțiuni. Sigur că există un dialog informal între lideri ai Partidului Național Liberal și domnul Dacian Cioloș, sunt consultări, discuții – așa cum sunt convins că există un anume dialog informal și cu USR, există un anume dialog informal poate și cu alți lideri ai socieății civile care nu fac parte din vreun partid, dar care s-ar putea gândi să se implice mai mult pe zona politică”, a declarat Cristian Bușoi.

Mai mult, europarlamentarul a explicat că, deși e  multă deschidere în PNL, leadership-ul e întotdeauna ales prin competiție, făcând referire la Congresul din 17 iunie:  „o competiție pe care o prevăd foarte dură”. Bușoi a subliniat că, în acest moment, favorizați în cursă sunt oamenii care au experiență în partid.

Cred că cel mai important este ca domnul Cioloș însuși să decidă în ce direcție să acționeze în stațiul public în România în următorii ani. Eu cred că, în ceea ce privește Partidul Național Liberal, există multă deschidere de a discuta orice fel de variantă, dar – încă o dată – în ceea ce privește leadership-ul Partidului Național Liberal, acel lucru nu o poate decide un grup de lideri, nu o poate decide sub nicio formă la masa verde nimeni, ci va fi decis acest leadership printr-o competiție pe care o prevăd foarte dură în data de 17 iunie, într-un for foarte larg care va reuni un număr important de membri ai Partidului Național Liberal. Nimeni nu poate face altfel decât să se supună unei competiții și unei judecăți și jurizări ai membrilor importanți ai Partidului Național Liberal. Și acolo, orice competitor pleacă cu șanse egale. Cel puțin în acest moment par a fi favorizați oamenii pe care membrii și colegii din teritoriu îi cunosc bine, îi urmăresc de foarte mult timp, au deja ceva experiență politică, au deja experiență în Partidul Național Liberal. Dar, dincolo de astea, competiția este deschisă oricui vrea să intre în această competiție”, a mai spus Bușoi.

Puteți urmări secvența mai jos, de la momentul 28:33 până la final.

PPE EPP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *