Skip to content
Politică

Cioloș regretă declarația despre români și legăturile cu Securitatea. Ce spune despre alegerile europarlamentare

" "

Liderul PLUS Dacian Cioloș a ținut să aducă mai multe lămuriri cu privire la scandalul de imagine al partidului în cadrul unei conferințe de presă difuzate pe Facebook prin live stream.

Astfel, fostul premier a declarat că „Nu am făcut o analiză a familiei dânsului. Nu ştiam cine este tatăl dânsului şi nici nu m-a interesat. Nu facem dosare de cadre pentru colaboratorii noştri. Nu ne interesează rudeniile, familia“.  

" "
" "

Cât despre declarația conform căreia toți românii au avut legături cu securitatea, acesta a spus că „A fost o formulare nefericită“. 

De asemenea, Dacian Cioloș nu s-a sfiint să își înceapă conferința condamnând OUG-ul anunțat de Tudorel Toader:

”Nu poţi să transformi infractori dovediţi în oameni cinstiţi şi să le permiţi apoi prin decizie politică să ocupe funcţii în stat. Această OUG anunţată de Tudorel Toader  este o compromitere a ideii de Justiţie. Acest lucru se întâmplă în condiţiile în care situaţia economică se degradează. Nu avem un buget pus pe masă pentru că PSD nu reuşeşte să acopere pensiile. Au crescut salariile şi pensiile, dar au îndatorat ţara pe ani mulţi. Acesta este contextul în care apar în ultima perioadă atacuri mârşave legate de PLUS, un partid nou, înregistrat în decembrie“, a spus Dacian Cioloş despre ordonanţa de urgenţă anunţată de Tudoel Toader, care va anula toate sentinţele date de Cureta Supremă din ultimii cinci ani.” 

În altă ordine de idei, fostul premier Dacian Cioloș a admis că este posibil să renunțe la mandatul de europarlamentar, în cazul în care îl va obține în urma alegerilor, dar și că ar putea să îl ducă la capăt, insistând însă că nu va pleca din România, iar candidatura sa este pentru a ajuta PLUS, relatează Hotnews.

De altfel, a anunțat că are de gând să candideze și la alegerile parlamentare din 2020:

„Alegerile europarlamentare sunt esențiale pentru PLUS. Nu intenționez să părăsesc România, am intrat în politică nu pentru a ma întoarce la Bruxelles, pentru că dacă îmi doream rămâneam acolo, nu veneam în România să înființez un partid. Nu se pune problema să plec nicăieri din România însă participarea mea în alegerile europarlamentare mi se pare un element cheie pentru a contribui la un succes PLUS, care vor da tonul pentru ceea ce se va întâmpla mai departe,” a spus el în cadrul aceleiași conferințe de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *