PSnews

Recent

Cioloș scoate la iveală adevărata miză a României: Șansă istorică!

jurnalul.ro

Fostul premier al României, Dacian Cioloș, miercuri, pe pagina personală de Facebook, comentează discursul lui Jean-Claude Juncker privind viitorul Uniunii Europene.

Amintim că Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, a propus miercuri ca la o zi după ieșirea Marii Britanii din UE, pe 30 martie 2019, să se țină un summit european la Sibiu.

Citiți și UPDATE Claude Juncker: Summit european extraordinar la Sibiu

„Din motive istorice pe care le știm, România nu a fost parte a proiectului european inițial iar acest lucru alături de altele ne-a făcut să intrăm în UE cu anumite complexe pe care le mai vedem manifestându-se pe ici-colo si astazi.

Tara noastra are însă acum șansa istorică de a fi unul dintre „statele re-fondatoare” ale UE. În discursul de astazi din Parlamentul European, Președintele Comisiei Europene propune ca Summit-ul care va refonda Uniunea Europeană imediat după Brexit, ‪pe 30 martie 2019, să aibă loc la Sibiu, sub președinția română a Consiliului UE. Suntem chemați astfel să dăm tonul cumva, procesului de redefinire a viitoarei Uniuni Europene.

Este o oportunitate imensă pentru țara noastră și în același timp, un mesaj de responsabilitate. După jumătate de veac de comunism, după o tranziție incompletă, suntem chemați să ne depășim complexul de periferie și să ne asumăm fără echivoc viitorul UE, să punem cărămizi la construcția acestuia nu să dăm cu pietre de pe margine.

Aceasta este adevărata miză: România noastră dar în același timp europeană. Nu salvarea corupților, nu ultimele zbateri ale unei părți a clasei politice eșuate în #mocirla tranziției trebuie să ne preocupe. Miza este o Românie cu destin curat, o Românie activă, care promovează valorile și principiile europene pe care le apăra inclusiv in stradă, o Românie care construiește Europa și se refondează ca stat modern. Miza sunt generațiile de români cu capul sus în Uniunea Europeană și în lume.

Romania 100, România Centenarului este șansa unui nou început, un proiect comun de mobilizare a tuturor energiilor noastre”, a spus Dacian Cioloș, pe pagina personală de Facebook.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi