Skip to content
Politică

Cioloş şi adevărul despre mitul tehnocratului: „O formulă fără responsabilitate!” / EXCLUSIV

Dacian Cioloş şi adevărul despre mitul tehnocratului în funcţia de prim-ministru: „O formulă fără responsabilitate!” Cine dă de pământ cu aura îndelung poleită a unui asemenea şef de Guvern.

CITIŢI ŞI: Iohannis a ales: „Cioloș este noul premier al României”

Într-o declaraţie oferită, marţi, pentru PSnews.ro, senatorul PSD Şerban Nicolae (membru în Comisia juridică a camerei parlamentare superioare) s-a arătat sceptic în legătură cu o asemenea variantă de conducere a Executivului.

CITIŢI ŞI: Cioloș, reacție la cald după nominalizarea sa ca premier: Sunt conștient…

Parlamentarul ne-a oferit o reacţie la cald faţă de propunerea făcută de preşedintele Klaus Iohannis, ca fostul comisar european pentru Agricultură Dacian Cioloş să ocupe funcţia de premier.

„Eu nu cred în formule cu tehnocraţi. Formulele cu tehnocraţi presupun, practic, o incapacitate politică a unei ţări. Or, din punctul meu de vedere, este inadmisibil, este inacceptabil şi este o dovadă de responsabilitate. Politicul ăsta, aşa cum este el, a făcut tranziţia de la un regim totalitar, cu economie centralizată, către un stat democratic, pluralist, care respectă drepturile omului şi care are economie de piaţă funcţională. Cel puţin aşa cum se vede în ultimii ani. Politicul a realizat integrarea în Uniunea Europeană, în NATO, apartenenţa la Consiliul Europei şi la valorile moral şi uman fundamentale.

Nu poţi să faci o selecţie de persoane foarte pricepute în anumite domenii. Ideea cu «cei mai buni în domeniile lor» e o inepţie, întrucât «cel mai» învăţăm noi la şcoală că este superlativul relativ, şi nu absolut. Dar, dincolo de chestiunea asta, o formulă cu aşa-zişi «tehnocraţi» înseamnă o formulă fără responsabilitate, o formulă în care ne încercăm norocul, ca şi cum posturile de miniştri ar fi ocupate prin concurs. Este, de fapt, o formulă în care nimeni nu îşi asumă nicio răspundere”, a declarat Şerban Nicolae.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *