Skip to content
Alegeri

Cioloș și Barna exultă după un rezultat cu cel puțin 5% mai slab decât estimau: Vom face agenda Guvernului

Inquam Photos/Octav Ganea

Copreședintele USR PLUS, Dacian Cioloș, a declarat duminică seara, la sediul alianței, după închiderea urnelor de vot din țară, că alianța vrea să intre la guvernare și că nu intentioneaza sa negocieze cu PSD nicio majoritate de guvernare.

Mulţumesc celor care au ieşit la vot. Mulţumesc tuturor candidaţilor noştri, membrilor, delegaţilor din secţiile de vot. Îi rog şi le cer să fie foarte atenţi la numărătoarea voturilor. Avem un exit-poll cu rezultate provizorii şi lucrurile vor evolua cu siguranţă în orele viitoare.

Putem trage unele concluzii. USR este o forţă politică matură care a demonstrat că poate creşte într-o competiţie directă cu marile partide. Vom avea probabil un număr dublu de parlamentari. E clar ca românii nu au dat un mandat clar nici unui partid să formeze Guvernul, deci vom avea un Guvern de coaliţie.

Considerăm că am primit un mandat foarte clar din partea celor care ne-au susţinut. USR PLUS este pregătită să îşi asume guvernarea. Cartea de căpătâi pentru orice negociere va fi programul nostru de guvernare. USR nu intenţionează să negocieze cu PSD nicio majoritate de guvernare”, a declarat Dacian Cioloș.

La rândul său, co-președintele USR PLUS, Dan Barna, a declarat că din estimările de la această oră fără USR PLUS nu se va putea face reformă în România.

Este un rezultat istoric. Am reusit sa dublam rezultatul din 2016. Daca am reusit cu 9% sa facem agenda in Parlament in patru ani, sunt convins ca vom face si agenda Guvernului. Nu se va putea face reforma in Romania fara USR PLUS. Participarea redusa pe de alta parte arata cat de greu este pentru Romania sa iasa din logica aceasta de pesedism coclit in care traim de 30 de ani”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *