Skip to content
Puterea Știrilor Video

„Cioloș și Ludovic Orban nu au nicio șansă la alegerile prezidențiale!” Care este, de fapt, strategia celor doi în lupta cu marile partide

Inquam Photos / Octav Ganea

Dacian Cioloș și Ludovic Orban nu au nicio șansă la alegerile prezidențiale din 2024, este de părere senatorul PNL Daniel Fenechiu. Invitat în studioul Puterea Știrilor, liberalul a explicat, însă, care e strategia celor doi în lupta cu marile partide de pe scena politică românească. „Întotdeauna, anunțarea unei candidaturi la președinție îți dă un tip de vizibilitate și te ajută în promovarea anumitor mesaje”, este de părere senatorul PNL.

„Dacian Cioloș și Ludovic Orban nu au nicio șansă la alegerile prezidențiale din 2024. Întotdeauna, anunțarea unei candidaturi la președinție îți dă un tip de vizibilitate și te ajută în promovarea anumitor mesaje(…). Ludovic Orban și Dacian Cioloș funcționează ca locomotive, își anunță candidatura la președinția României, vor da mesaje în legătură cu ce ar trebui să facă președintele, ce nu face el și vor încerca să strângă cât mai multă oaste în jurul ideilor și partidelor pe care le conduc pentru a obține un scor bun la europarlamentare, locale și chiar la parlamentare.

Niciunul dintre cei doi nu crede vreo clipă că ar putea fi președintele României, dar întotdeauna dacă vrei mai puțin trebuie să ceri mai mult, iar ideea că își anunță candidatura la președinția României le dă vizibilitate și o posibilitate de a obține niște avantaje în celelalte competiții(…) Una este să ai în spate o armată organizată, cum e PNL, alta este să ai niște structuri incipiente care doar acum se creează și se validează la următoarele alegeri (…).

Eu l-am respectat pe Ludovic Orban, a fost un președinte al PNL cu care am lucrat foarte bine, însă, în contextul alegerilor din 2020, Ludovic Orban s-a schimbat foarte mult, practic nu mai era același om pe care l-am cunoscut și aș putea spune că relațiile noastre politice au avut mult de suferit. Eu sunt din categoria oamenilor care întotdeauna îi dau Cezarului ce e al Cezarului. Am fost lider de grup un an și jumătate cu Orban președinte, am lucrat foarte bine, dar după alegerile din 2020 Orban s-a schimbat foarte mult. Schimbarea domniei sale a culminat cu o serie de măsuri care, în opinia mea, nu au făcut altceva decât să îi creeze un anumit tip de probleme în partid și să îi îndepărteze pe oamenii de lângă de lângă el, iar într-un final să fie schimbat”, a declarat Daniel Fenechiu, la Puterea Știrilor.

Deși următoarele alegeri prezidențiale în România au loc abia în 2024, politicienii au început deja să vorbească despre acest subiect. Este și cazul lui Ludovic Orban, fost președinte al PNL, în prezent liderul partidului Forța Dreptei, care a afirmat în urmă cu trei luni, la Sibiu, că intenţionează să candideze la Preşedinţia României. Cu siguranţă. Dacă mă uit pe scena politică românească, îmi dau seama că e o afirmaţie de bun simţ, exprimarea unei intenţii de a candida la Preşedinţia României. Plus că, vă mai spun încă o dată, după ce te-ai fript cu ciorba, sufli şi în iaurt. Foarte greu aş mai putea să iau decizia să mai sprijin pe altcineva”, a spus Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă.

Și Dacian Cioloș intenționează să candideze la alegerile prezidențiale, acesta fiind și motivul pentru care a plecat din USR într-o altă formațiune politică. Totodată, demersul lui Dacian Cioloș de a pleca din USR și de fonda un nou partid – REPER (Reînnoim Proiectul European al României) – nu este unul întâmplător, reiese din analiza publicată de politico.eu potrivit căreia președintele Franței, Emmanuel Macron, ar fi lansat deja propunerea privind crearea unei noi alianțe centriste pan-europene.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *