Skip to content
Politică

Cioloș, taxat dur din USR după ultima ieșire: „E ușor să critici de la Bruxelles. El ce a făcut pentru USRPLUS? Nimic”

Inquam Photos / Ilona Andrei

Se ascute lupta pentru putere în USRPLUS. Ultima remarcă a europarlamentarului Dacian Cioloș privind poziția USRPLUS în sondaje nu a fost deloc pe placul celor de la USR. Surse politice au precizat pentru PS News că declarația lui Dacian Cioloș a fost intens share-uită și criticată pe grupurile interne ale USR-istilor.

„Păcat că discută lucrurile acestea în public și la ședințele partidului nu ajunge. E ușor să critici de la Bruxelles, când nu te implici deloc în viața internă din partid. Domnul Cioloș a fost absent o lungă perioadă de timp și acum, înainte de alegeri, vine să ne spună că e nemulțumit de cum a ajuns partidul? El ce a făcut pentru a-l salva? Nimic, doar a stat și s-a uitat cum ne ducem în cap”, este una dintre acuzațiile care i se aduc lui Cioloș din tabăra USR.

Amintim că PS News a scris joi despre faptul că datele sociologice publicate de Politico.eu (publicație europeană de analiză politică la nivelul întregii Uniuni Europene) au produs ample discuții în USRPLUS, partidul poziționându-se în prezent pe locul 4 în topul formațiunilor politice în care românii au încredere.

Surse politice au dezvăluit pentru PS News că mai mulți reprezentanți PLUS, în frunte cu Dacian Cioloș și Vlad Voiculescu, dau vina pe cei de la USR, în special Dan Barna, pentru scăderea semnificativă a partidului în sondaje. În grupurile interne, cei de la PLUS cer „schimbări drastice” din toamnă, afirmând că direcția spre care formațiunea politică se îndreaptă „este total eronată, lucru dovedit și de ultimele cifre”.

Despre faptul că există nemulțumiri în USRPLUS cu privire la direcția în care se îndreaptă formațiunea politică a vorbit joi și Dacian Cioloș. Europarlamentarul a recunoscut că este nemulțumit de faptul că Guvernul „nu a livrat mare parte din obiectivele pe care noi ni le-am asumat în campanie”. Facem precizarea că Dan Barna este în prezent numărul 2 în Guvernul Cîțu, acesta ocupând funcția de vicepremier.

„Nu stăm bine, deci asta trebuie să o spun. USR PLUS nu stă bine, dacă ne uităm la cifrele acestea, la percepţia publică, în momentul de faţă, dar nici nu aveam cum să stăm bine, atâta vreme, după cum v-am spus, cât Guvernul nu a livrat mare parte din obiectivele pe care noi ni le-am asumat în campanie.

Singurul lucru care ne-a împiedicat pe noi să găsim soluţii pentru SIIJ, să mergem înainte cu depolitizarea în administraţia publică, să avansăm cu pensiile speciale, sunt motive politice interne care nu ţin de blocaje de altă natură, care ne-ar împiedica să facem reforme. Eu cred că dacă noi facem reforme, partea aceea de electorat care ne-a trimis pe noi la guvernare va percepe lucrul acesta pozitiv””, a spus Dacian Cioloş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *