Skip to content
Politică

Cioloș, vizită în Vietnam: Vrem să dinamizăm relația, inclusiv economic

Premierul Dacian Ciolos a declarat miercuri ca va participa saptamana viitoare la summitul UE-Asia care va avea loc in Mongolia si ca pe drum se va opri in Vietnam undeva va incerca sa dinamizeze relatia economica a acestui stat cu Romania.

”Merg in Asia pentru a participa, impreuna cu alti cativa sefi de stat si de guvern din UE si Asia, la summitul UE-Asia, summit care are loc in fiecare an, alternativ in UE si in Asia, anul acesta e gazduit de Mongolia. O sa avem acolo discutii despre proiecte de cooperare intre Asia si UE. Asia este un continent foarte dinamic din punct de vedere economic. Avem mai multe acorduri de liber schimb care sunt in negociere”, a spus premierul la postul public de televiziune, subliniind ca Romania trebuie sa se pozitioneze vizavi de acest potential, scrie hotnews.ro.

" "
" "

Ciolos a precizat ca in acest context va face o vizita si in Vietnam.

”Tocmai de aceea am decis ca, in drum spre Ulan Bator sa ma opresc si in Vietnam, unde de foarte multa vreme un prim-ministru al Romaniei sau un sef de stat nu s-a mai oprit. UE negocieza si cu Vietnamul un acord de liber schimb. Am vrea sa dinamizam si acolo relatia, inclusiv economic. O sa merg cu un grup de oameni de afaceri, circa 20, in incercarea de a gasi un potential de cooperare economica”, a detaliat el.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *