Skip to content
București

Ciprian Ciucu anunţă că s-a finalizat procedura de licitaţie pentru lucrările la digul Lacului Morii

psnews.ro

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunţat, vineri, pe pagina sa de Facebook, că s-a finalizat procedura de licitaţie pentru atribuirea lucrărilor la digul Lacului Morii, zona urmând a fi transformată în una de promenadă.

Două, de fapt trei vești bune! De azi avem două concursuri de soluții contractate pe care le derulăm cu Ordinul Arhitecților București și OAR Național. Unul pentru cele mai bune soluții pentru chioșcuri de flori și de ziare și altul pentru, și asta este marea știre, pentru amenajarea zonei extinse a Lacului Morii. O altă știre pe care o așteptați, este că în sfârșit s-a finalizat procedura de licitație pentru atribuirea lucrărilor la digul Lacului Morii (este încă în termenul de contestare, acum să vedem dacă putem semna imediat, sau mai suntem nevoiți să trecem și de contestații, dacă vor fi). Proiectul de reabilitare conține asfalt, pavaj, bănci, pergole, iluminat, coșuri de gunoi și tot ce este necesar pentru a transforma acest spațiu cu apus superb într-o zonă de promenadă.

Concursul de soluții va integra amenajarea pe care o demarăm în acest an și este procedura care asigura identificarea celei mai bune soluții pentru refacerea și îmbunătățirea zonei extinse a Lacului Morii, a Insulei Lacul Morii, prin crearea de noi facilitați pentru publicul larg, amenajarea de spații ample verzi pentru locuitorii sectorului 6, astfel încât întreaga promenada și experiența a lacului sa se integreze valoros in contextul spațiilor publice urbane ale sectorului și ale capitalei”, a scris edilul.

El a amintit totodată că primăria a început un parteneriat în acest an pentru îmbunătăţirea spaţiului public urban: “Pentru aceasta Primăria Sectorului 6 alături de OAR București au realizat încă de la începutul acestui an un parteneriat pentru îmbunătățirea spațiului public urban și pentru promovarea concursurilor de soluții pentru obiective importante din sector.

Concursul de soluții este procedura de achiziție publica descrisa in legea achizițiilor publice care are la baza principiul calității cu respectarea celor mai mari standarde profesionale. Finalizarea concursului este atât identificarea celei mai bune soluții, cât si încheierea contractului de proiectare cu echipa de specialiști care va realiza aceasta soluție. Pe întreg parcursul organizării competiției vom realiza împreuna cu arhitecții dezbateri si evenimente publice pentru promovarea concursului, discuții cu locuitorii din sector si din capitala despre importantă Lacului Morii ca reper pentru oraș”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *