Skip to content
București Știri locale

Ciprian Ciucu: CGMB să nu mai continue populismul, să permită să construim parcări

Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, consideră că membrii Consiliului General al Municipiului Bucureşti trebuie să facă ceea ce este corect, să nu mai continue populismul ultimilor 30 de ani şi să adopte o taxă de parcare care să permită construcţia de parcări.

Mulţi cer politici tolerante faţă de maşinile abandonate pe spaţiul public sau parcate aiurea, inclusiv pe spaţiul verde. Pe principiul, „mai întâi să facem parcări”. Sunt de acord cu ideea să facem parcări, dar la circa 12 euro/an locul de parcare, nu o să avem niciodată bani pentru parcări pe verticală sau smartparking. Iar la orizontală nu mai este spaţiu. Doar dacă luăm din spaţiul verde, ceea ce nu vrem! Consiliul General al Municipiului trebuie să facă ceea ce este corect, să nu mai continue populismul ultimilor 30 de ani şi să adopte o taxă de parcare care să ne permită să construim parcări!”, a scris Ciucu pe pagina sa de Facebook.

El ar dori eliberarea spaţiului public de maşinile abandonate cât mai repede posibil: „Şi vom face asta. Apoi, trebuie să avem politici de toleranţă zero faţă de nepăsare/nesimţire. Nu sunt adeptul politicilor de toleranţă zero în orice context, dar atunci când parchezi cu bună ştiinţă pe noroi îl duci pe trotuar, stradă şi în plămânii noştri, atunci plăteşti! În Tokyo (şi în Londra, dar nu ştiu sigur), nu-ţi poţi cumpăra maşină dacă nu faci dovada locului de parcare. Trebuie să investim în transportul în comun şi în cel alternativ, altfel vom continua să suferim„.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *