Ciucu îl acuză pe Nicușor Dan că blochează proiectele de locuințe sociale: Primarul general refuză să avizeze

Ciprian Ciucu
Ciprian Ciucu / Puterea Știrilor

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a fost invitat la ”Puterea Știrilor”, acolo unde a vorbit, între altele, despre proiectele recent finalizate de Primăria Sectorului 6 pe zona locuințelor sociale. Acesta a vorbit și despre birocrația complicată și relația cu Primăria Capitalei.

„Este un bloc de locuințe care sunt dedicate oamenilor care au probleme sociale. Trebuia să fi fost gata. Dar tocmai acest frecuș cu avizele pentru branșare ne-a luat foarte mult pentru că presupunem și o extindere oarecare de rețele și tu ce ai nevoie de aviz de la Primăria Municipiului București? Și aici durează lucrurile pentru că mi-aș fi dorit ca deja în această iarnă oamenii să fi fost acolo, să ocupe aceste locuințe. Cele 242 de familii puteau să fie deja acolo.

Am depus un PUZ la Primăria Capitalei care a trecut de toate comisiile posibile. Din punctul meu de vedere, primarul general refuză ca să-l avizeze. Și atenție, este un PUZ de reparație, e un PUZ care nu îndesește, care rărește. Și este un PUZ care combină locuirea cu zone de cumpărături, cu spital, cu parcuri, cu școli cu tot. Așa cum se face, fix pe filozofia pe care o clamează primarul general. Pe acest proiect mă blochează”.

Cum poți intra în posesia unei astfel de locuințe

Ciucu a explicat cum se poate intra în posesia unei astfel de locuințe sociale.

„Trebuie să depună dosarul, să se califice. Condițiile, evident, țin de venit, de numărul de copii. Sunt criterii care să te califice într-o zonă a sărăciei să poți beneficia, că de aia sunt sociale. Avem o comisie și această comisie analizează dosarele și în funcție de criteriile pe care le avem acolo și de punctaj, acordă aceste locuințe sociale pe bune, fără pile, fără nimic. Procesul este transparent și oamenii din comisie răspund cu libertatea lor pentru corectitudine acestui proces.

Înscrierile se fac permanent. Numai că până acum nu au existat locuințe sociale. Încă se primesc dosare pentru anul în curs, dar luăm în calcul și dosarele depuse în anii trecuți, reactualizate, evident”, a conchis Ciprian Ciucu.

Autor

  • Robert Manea

    Robert Manea este absolvent al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București și al European Academy of Diplomacy din Varșovia. Are o experiență de peste 7 ani în presa din țară, acoperind subiecte de politică internă și externă.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL