Skip to content
Puterea Știrilor Video

Ciprian Ciucu (PNL) ironizează programele contracandidaților săi la Primăria Capitalei: Sunt doar liste de cumpărături pentru care ți-ar trebui bugetul Bucureștiului pe 50 de ani

Inquam Photos / George Călin
" "

Invitat la ”Puterea Știrilor”, președintele PNL Sector 6 Ciprian Ciucu, de asemenea candidat intern pentru Primăria Capitalei, a declarat că, față de ceilalți competitori ai săi, Nicușor Dan, Vlad Voiculescu și Gabriela Firea, el este singurul care candidează cu un program electoral realist, bazat pe trei priorități.

”Nicușor Dan a cerut sprijinul tuturor partidelor ca să fie candidat unic pentru Primăria Capitalei. Și Vlad Voiculescu a făcut același lucru. Eu, dacă voi fi candidatul PNL, mă voi adresa inclusiv electoratului USR și, la rândul meu, voi cere sprijinul lor. 

" "
" "

În ceea ce privește programul electoral al celor doi, ambele programe sunt foarte apropiate între ele, adică nu faci mare diferență de viziune între unii și ceilalți. Diferența pe care o voi aduce eu în curând, și o să se vadă, este inclusiv capacitatea de a prioritiza și a fi realist. Pentru că în programele celor doi, precum și în programul Gabrielei Firea, este o listă întreagă de dorințe și de cumpărături, un shopping list. Dacă ar fi să le bugetezi pe toate la nivelul real ți-ar trebui bugetul Bucureștiului pe 50 de ani, poate chiar mai mult. Și nu exagerez! Și niciunul dintre ei nu a venit cu bugete”, a spus Ciprian Ciucu.

Liberalul susține că de patru ani vorbește de trei priorități pentru București, traficul, rețeaua de termoficare și consolidarea clădirilor cu risc seismic.

”Eu de patru ani de zile vorbesc de trei priorități, asta înseamnă că voi subsuma bugetul, acțiunile și capacitatea de management a Primăriei pe acele trei priorități. Și nu o să vin să vă vând gogoși. 

Nu toate lucrurile vor fi faine, pentru că nu vor fi bani pentru toate. Dar voi avea bani cu siguranță pentru a rezolva problema de mobilitate din București – traficul care are incidență pe poluarea aerului și nu numai. Doi, RADET, care sucombă, rețeaua e pur și simplu ciur și atunci am nevoie de un program de investiții. N-o să mint pe nimeni, nu va fi ușor, va trebui să trăim 4 ani cu Bucureștiul săpat, dar eu vreau să sap Bucureștiul, pentru că dacă n-o fac am două mari probleme: iarăși, calitatea aerului, pentru că ELCEN va trebui să producă și mai mult, deci trebuie să retehnologizăm inclusiv producția de energie, de agent termic, după care trebuie reparată rețeaua ca să nu mai existe aceste pierderi foarte mari în care se scurge un sfert din bugetul Capitalei. 

A treia prioritate este riscul seismic, adică consolidări. Țesutul urban este degradat. La un cutremur mare cad clădiri și mor undeva la 2.000 de oameni, am văzut un studiu chiar al Primăriei. Este fabulos! În plus, nu se va putea interveni, pentru că vor fi blocate căile de acces. Păi numai pentru a reabilita clădirile aflate acum în Clasa I de risc seismic ai nevoie de bugetul pe un an al Bucureștiului. Oricum nu vor ajunge banii nici pentru aceste trei priorități”, a precizat Ciprian Ciucu.

Președintele PNL Sector 6 a mai spus că Bucureștiul are nevoie de un primar care să obțină fonduri și sprijinul Guvernului pentru proiecte strategice pentru oraș.

”Iar acel primar trebuie să fie dintr-un partid care este la guvernare, și mă refer aici la PNL. Apoi e nevoie de un primar care să poată accesa marile fonduri de investiții internaționale”, a conchis liberalul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *